<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kryptobørs stiger kraftig på avtale

Kryptobørsen NBX har inngått avtaler som ifølge Bjørn Kjos «kan redusere kostnadene ved pengeoverføring betydelig».

Publisert 20. mars 2023 kl. 09.25
Oppdatert 20. mars 2023 klokken 09.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
STIGER PÅ BØRS: Den Bjørn Kjos-eide kryptobørsen NBX stiger kraftig på børs etter å ha inngått nye avtaler.  Foto: Iván Kverme

 

Den norske kryptobørsen NBX har inngått avtaler med Jens Glasøs Spenn Technology og Morten Kleins JengaX. Hensikten er å øke markedsandelene og utnytte synergier mellom de tre selskapene, følge en børsmelding. 

Avtalene vil gi NBX tilgang til det afrikanske markedet gjennom SPENN og JengaX, og koble SPENN og JengaX til Norden, heter det. 

De ønsker sammen å se på muligheten for å utvikle en enkel måte for skandinaver å overføre midler og verdier til slektninger og venner i Afrika.

«Vi elsker SPENNs fokus på finansiell inkludering. Dette partnerskapet kan redusere kostnadene ved pengeoverføring betydelig, noe som er spesielt aktuelt på det afrikanske kontinentet, hvor mange mennesker sliter med å tjene til livets opphold og hvor de finansielle kostnadene er ekstremt høye», sier styremedlem i NBX, Bjørn Kjos. 

Selskapene vil også se på mulighetene for utstedelse av kryptokoblede debet- og forhåndsbetalte betalingskort. 

Det ble etter børsåpning innført midlertidig handelsstands i aksjen grunnet kraftig oppgang. Den er i skrivende øyeblikk opp 37 prosent.