<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– De blir neppe lønnsomme med så høye finanskostnader

PGS-aksjen suste ned etter at selskapet landet en refinansieringspakke med det Nordea-direktør Robert Næss kaller ågerrente.

Publisert 20. mars 2023 kl. 11.45
Oppdatert 20. mars 2023 klokken 11.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 103 ord
20.03.2023 Ågerrente, kaller investeringsdirektør Robert Næss i Nordea det PGS må betale for sitt nyeste lån. Vi diskuterer refinansieringen til seismikkselskapet med aksjekommentator Karl Johan Molnes

 

Ågerrente, kaller investeringsdirektør Robert Næss i Nordea det PGS må betale for sitt nyeste lån. Aksjekommentator Karl Johan Molnes stusser på sin side hvorfor de bare ville hente penger i obligasjonsmarkedet.

Vi diskuterer refinansieringen til seismikkselskapet, som Næss tviler på vil klare å bli lønnsomme med så høye renteutgifter.

Samtidig som rentenivået på obligasjonene er på 13,5 prosent, ble de utstedt på 98 prosent av pålydende, slik at den effektive renten er 14,7 prosent, påpeker SEB. Meglerhuset mener utbyttepratet til selskapet blir rart når man betaler så mye for gjelden sin.