<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saftig børsrally i Asia

Samtlige indekser stiger og Nikkei er opp så mye som 2,1 prosent. 

    Publisert 22. mars 2023 kl. 06.18
    Oppdatert 22. mars 2023 klokken 07.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    RETT OPP: De asiatiske børsene stiger voldsomt onsdag. Foto: AP Photo

    Wall Street endte i grønt i går og drar med seg de asiatiske børsene. 

    I Japan stiger Nikkei 2,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,9 prosent.

    I Kina går Shanghai Composite opp 0,2 prosent, Hang Seng i Hongkong er opp 1,7 prosent, og Kospi i Sør-Korea stiger 0,9 prosent.

    I India stiger Sensex 0,2 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,9 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 1,4 prosent.

    Markedene venter spent på Federal Reserves renteavgjørelse i kveld kl. 19 norsk tid. 

    Sentimentet i Asia har hentet seg inn det siste døgnet, blant annet etter den amerikanske finansministeren, Janet Yellen, tirsdag sa at USA vurderer å øke grensen for innskuddsforsikringen, som ga et løft i bankaksjer.

    I en uttalelse tirsdag sa Indias sentralbank at Indias økonomi vokser jevnt og neppe vil se store konsekvenser av den nylige globale uroen.

    – I motsetning til den globale økonomien vil ikke India bremse ned, og vi er fortsatt optimistiske, sa sentralbanksjefen ifølge Reuters.

    Sentralbanken venter en BNP-vekst inneværende 2022/2023 på 5,3 prosent.

    Videre sa den japanske finansministeren, Shunichi Suzuki, onsdag ifølge Reuters at Japans banksektor er stabil, men at myndighetene må være oppmerksomme på at kredittrisikoen har spredt seg globalt i et svært raskt tempo.

    Han ville ikke kommentere hvorvidt Bank of Japan burde opprettholde sin lette pengepolitikk under påtroppende sentralbanksjef Kazuo Ueada.

    – Vi håper at Bank of Japan fører en hensiktsmessig pengepolitikk med et øye på økonomien, prisene og den finansielle utviklingen, og samtidig jobber tett med regjeringen, sa han.