<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere traderfavoritt stiger 50 prosent på New York-børsen

GameStop er en av onsdagens vinnere på Wall Street etter at selskapet la frem sine kvartalstall. 

Publisert 14:33 22. mars 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 293 ord
ONSDAG: GameStop suser til værs på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,2 prosent, S&P 500 er ned 0,1 prosent mens Dow Jones stiger 0,1 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,64 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 0,5 prosent til 21,28.

GameStop-aksjen stiger hele 50 prosent etter at selskapet leverte et kvartalsoverskudd for første gang på to år. Videospillforhandlerens bruttomargin steg også fra samme periode i fjor. GameStop har flere ganger vært blant de mest populære internasjonale aksjene som handles hos DNB Markets.

Fed annonserer i kveld sin rentebeslutning, og legger samtidig frem nye prognoser for renter og inflasjon. I tillegg avholder sentralbanksjef Powell sin pressekonferanse. DNB Markets forventer, som de fleste andre, at renten settes opp med 25 basispunkter, og at intervallet for Federal funds-renten dermed vil komme opp i 4,75-5,00 prosent.

«I tillegg tror vi rentebanen fremover (dot-chartet) vil innebære ytterligere en heving til, og indikere at renten vil bli liggende uendret ut året. Det er heller ikke utenkelig at rentenivået mot slutten av året løftes litt i det nye chartet», skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i en oppdatering.

Like etter at Feds rentebeslutning er klar entrer Fed-sjef Jerome Powell podiet for sin pressekonferanse. Under seks av pressekonferansene det siste året har S&P 500 beveget seg mer enn 1 prosent. Dermed er verdier for mer enn 300 milliarder dollar blitt skapt eller tapt hver gang Powell har pratet.

USAs finansminister Janet Yellen sa i går at regjeringen vil sikre innskuddene for mindre amerikanske banker dersom det skulle bli nødvendig.

«Statistikken viser at det er noen små banker som ser ut til å være i samme situasjon som Silikon Valley Bank. De har en høy andel usikrede innskudd, og en stor andel obligasjoner som skal holdes til forfall», skriver Magnussen.