<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye innsidesalg i tankrakett

Innsidesalget fortsetter i den greske tankraketten Okeanis Eco Tankers.

Publisert 23. mars 2023 kl. 08.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 241 ord
SELGER VIDERE I TANKRAKETT: Okeanis Eco Tankers har gått som en rakett på børsen det siste året, men etter den store oppgangen begynner styremedlemmer å sikre gevinst. Foto: Okeanis Eco Tankers

Styremedlem i Okeanis Eco Tankers, Dan Gold, selger seg videre ned i tankrederiet via selskapet QVT. I tiden etter rapporten for fjerde kvartal har Dan Gold via selskapet QVT solgt totalt 298.787 aksjer i flere omganger for totalt 73,3 millioner kroner.

Nå har han solgt ytterligere aksjer i selskapet for til sammen 27,7 millioner kroner. 

21. mars solgte Gold 43.395 aksjer via selskapet QVT til en snittpris på 369,9 kroner pr. aksje, mens han 22. mars solgte 44.365 aksjer til en snittpris på 264,7 kroner.

Dermed har Gold etter fjerde kvartal solgt totalt 386.547 aksjer for til sammen 101 millioner.

Tankrakett

Innsidesalget kommer etter at flere meglerhus har høynet i tankrederiet. Lengst gikk ABG Sundal Collier-analytiker Petter Haugen, som mener aksjen skal opp i 423 kroner. Sluttkurs onsdag var på 263 kroner.

Okeanis Eco Tankers har også sikret seg svært lukrative rater for tankskipene sine så langt i 2023.

Tankaksjen er opp over 50 prosent så langt i år, og det siste året er den opp hele 204 prosent.

Frakter russisk råolje

Mens nord- og vest-europeiske tankrederier i stor grad har kuttet ut å hente oljelaster i Russland på grunn av den brutale krigen russiske invasjonsstyrker fører i Ukraina, har kypriotiske og greske rederier rykket inn og overtatt denne oljefrakten.

Det greske rederiet, som er børsnotert i Oslo, er en stor transportør av råolje som hentes i russiske utskipningshavner i Svartehavet, Østersjøen og i Murmansk.

Etter fjerde kvartal rapporterte Okeanis oppsiktsvekkende sterke dagrater og tjente bedre enn flere av sine konkurrenter i bransjen.