<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det vil bli verre før det blir bedre

Hedgefond-forvalter Dan Niles tror ikke vi har sett slutten på siste tids bankkrise.

    Publisert 23. mars 2023 kl. 20.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord
    Dan Niles, forvalter i Satori Fund Satori Fund

    Aksjemarkedet merker fortsatt ettervirkningene av konkursen av to amerikanske banker og gjeldskrise i sveitsiske Credit Suisse. Hedgefond-forvalter Dan Niles i Satori Fund mener at situasjonen vil bli verre før den omsider blir bedre.

    Investorer har den siste tiden diskutert om FDIC, som er et statlig byrå som er ansvarlig for å forsikre bankinnskudd, vil tilby såkalt «blanket insurance». Dette innebærer at FDIC sikrer flere eiendeler hos hver enkelt bank. Finansminister Janet Yellen har imidlertid avfeid dette.

    Niles mener imidlertid at neste steg fra myndighetene bør være å ekspandere FDIC sin nåværende forsikring. – Hvis forsikringen ikke ekspanderes, vil ting bli mye verre, uttaler Niles til CNBC.

    Aksjefavoritter

    Niles mener at investorer kan ta aksjeposisjoner som vil kunne utvikle seg godt med dagens markedsklima. Han mener at for investorer som søker risiko, kan bettingaksjer som DraftKings være et godt valg.

    Han peker også på Meta, morselskapet til Facebook, som et godt alternativ. Han påpeker at selskapet har sagt om lag 24 prosent av ansatte, og at kostnadseffekten av dette vil bli lønnsom for selskapet.