<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konsulentselskap sier opp 19 000 ansatte

Accenture melder torsdag at de vil si opp 19 000 ansatte i et forsøk på å kutte kostnader.

Publisert 23. mars 2023 kl. 21.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
Accenture skal kutte om lag 19 000 ansatte. Pau Barrena / AFP

Accenture er et av verdens største konsulentselskap og har kontorer i 56 ulike land. CNN skriver nå at selskapet vil si opp om lag 19 000 ansatte i et forsøk på å kutte kostnader.

Selskapet melder at de estimerte sluttvederlagene vil bli på om lag 1,2 milliarder dollar, og at staben kuttes med 2,5 prosent over de neste 18 månedene. Mer en halvparten av oppsigelsene vil være av såkalte «backoffice»-ansatte, som innebærer ansatte som ikke er direkte i kontakt med kunden.

Accenture har nylig nedgradert sine estimater for omsetningsvekst for 2023 med mellom åtte og ti prosent. De referer til dette og mener at oppsigelsene er nødvendige for å kutte kostnader. 

Børsnedtur 

Torsdag stengte aksjen opp 7,26 prosent på New York-børsen. Det siste året er kursen imidlertid ned over 16 prosent.

Flere av selskapets konkurrenter har også gjennomført masseoppsigelser i et forsøk på å kutte kostnader. KPMG sin konsulentavdeling annonserte i februar at de kutter den den amerikanske arbeidsstaben med i underkant av 2 prosent som følge av redusert etterspørsel.

McKinsey har også gjort det kjent at de kutter om lag 2000 ansatte, dog ingen konsulenter. Dette blir av Bloomberg beskrevet som den største oppsigelsen i selskapets historie.