<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mot en rød start på New York-børsen – flere bankaksjer straffes

Futures indikerer en rød børsåpning i USA.

    Publisert 24. mars 2023 kl. 13.49
    Oppdatert 24. mars 2023 klokken 15.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 192 ord
    FREDAG: Det går mot en rød dag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne ned 1,0 prosent, at S&P 500 vil falle 0,8 prosent og at Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,5 prosent.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,31 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 9,3 prosent til 24,71.

    Det finansielle systemet er under press, og historisk har vi sett at sentralbankene setter opp renten til noe krakker, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank til Finansavisen.

    Mange investorer er bekymret for det globale banksystemet, og Deutsche Bank faller 13 prosent i førhandelen.

    First Republic Bank er ned nesten fire prosent mens Western Alliance, Zions Bancorporation og Fifth Third faller over to prosent. Store banker som JPMorgan Chase og Bank of America faller også rundt to prosent.

    Vi tror det vil være turbulent på børsen fremover. Mange aksjer som tidligere har vært positive har nå fått utfordringer, sier analytiker Geir Linløkken i Investtech.

    Ordreinngangen for varige goder i USA falt med 1,0 prosent på månedsbasis i februar, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. Ifølge Trading Economics var det ventet en oppgang på 0,6 prosent.