<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterfølger hamstrer aksjer

Warren Buffetts etterfølger, Gregory Abel, skal ha kjøpt aksjer for nesten 25 millioner dollar forrige uke. 

Publisert 24. mars 2023 kl. 17.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 363 ord
BERKSHIRE HATHAWAY: Warren Buffett.  Foto: Bloomberg

Det største aksjekjøpet av en innsider forrige uke kom fra mannen som er tiltenkt å være Warren Buffetts etterfølger, ifølge verdipapirfilinger og VerityData. Det skriver CNBC. 

Berkshire Hathaways visepresident, Gregory Abel, kjøpte aksjer for nesten 25 millioner dollar i Berkshires A-aksje forrige uke. Dette er den opprinnelige aksjen av Berkshire som nå handles til mer enn 400.000 dollar pr. aksje.

Abel er utpekt som Buffetts etterfølger i investeringskonglomeratet. Han kjøpte tidligere for 68 millioner dollar i Berkshire-aksjer i september.

Berkshires A-aksjer og B-aksjer har begge falt rundt 3,4 prosent hittil i år, og har dermed falt mer enn S&P 500-indeksen. 

Andre innsider-kjøp

Innsider-kjøp er en viktig metrikk som mange investorer følger med på. Tankegangen er at selskapets ledelse og styremedlemmer kjenner selskapet best, og deres kjøp av aksjer kan være et signal om deres tillit til selskapets evne til å levere avkastning.

Her er  de fem største innsider-kjøpene i forrige uke, ifølge VerityData.

  • Berkshire Hathaway visestyreleder, Greg Abel, kjøpte Berkshires sin A-aksje for 24,6 millioner dollar den 17. mars.
  • Capri Holdings konsernsjef, John Idol, kjøpte for nesten 10 millioner dollar den 16. mars.
  • Konsernsjefen i Centene, Sarah London, kjøpte aksjer for 1,9 millioner dollar den 17. mars.
  • Dun & Bradstreet Holdings konsernsjef Anthony Jabbour kjøpte aksjer for over 1,2 millioner dollar den 20. mars.
  • Walmart direktør Randall Stephenson kjøpte aksjer for 1 million dollar den 15. mars. Stephenson er tidligere konsernsjef i AT&T.

Ulike bransjer

Ukens største kjøp kommer fra en rekke forskjellige bransjer. I klesindustrien er Idol sitt kjøp av Capri-aksjer en reversering fra et salg av aksjen i november 2021, og øker hans totale eierskap i selskapet til 2,3 millioner aksjer, ifølge Verity. Capri sin aksje har falt 24 prosent i år. 

Innen helse er Londons kjøp i Centene det største kjøpet. London ble også tildelt mer enn 200 000 aksjer i selskapet tidligere denne måneden.

Samtidig har Dun & Bradstreet's Jabbour vært en konsekvent kjøper av firmaets aksjer siden børsnoteringen i 2020. Imidlertid har aksjen slitt med å finne fotfeste og er ned nesten 50 prosent fra noterings-prisen, ifølge Verity.

Stephensons kjøp i Walmart kommer på et tidspunkt da forhandleren skal skalere ned noen av vekstinitiativene. Walmart, med hovedkontor i Arkansas, sa torsdag at de vil nedbemanne hundrevis av arbeidere på fem oppfyllingssentre i hele landet.