<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU avviser europeisk bankfrykt

EU sier de ikke er bekymret for en europeisk bankkollaps til tross for uro på markedet. De mener europeiske banker er motstandsdyktige fordi de har høy kapital.

Publisert 17:42 24. mars 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Tysklands statsminister Olaf Scholz avviser bekymring for den tyske storbanken Deutsche Bank. Foto: Bloomberg

– Bankunionen har betydelig styrket motstandskraften til EUs banksystem. Banksektoren vår er robust med en sterk kapital, heter det i en felles uttalelse fra EU-ledere fredag under avslutningen av det to dager lange toppmøtet.

Uttalelsen kommer samme dag som den tyske storbanken Deutsche Bank stuper på børsen. Flere andre store europeiske banker har også falt kraftig på formiddagen.

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier det likevel ikke er grunn til bekymring.

– Deutsche Bank har modernisert og organisert måten de jobber på. Det er en veldig lønnsom bank. Det er ingen grunn til å være bekymret, sier Scholz etter EU-toppmøtet i Brussel fredag ettermiddag.

Også Frankrikes president Emmanuel Macron og Nederlands statsminister Mark Rutte sier det er usannsynlig at eurosonen vil havne i en ny bankkrise og at den europeiske økonomien er mye sterkere nå enn den var for ti år siden.

Det har vært stor uro på verdens børser etter at Silicon Valley Bank (SVB) og to kryptobanker i USA røk over ende for to uker siden.

(NTB)