<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fundamentet for kinesisk innhenting er ikke solid nok

Det kinesiske kommunistpartiet venter en sterk årlig vekst for økonomien, men mener fundamentet for den økonomiske gjeninnhentingen ikke er solid nok enda, skriver CNBC.

    Publisert 25. mars 2023 kl. 17.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    VEKST: Kinas kommunistparti venter en sterk økonomisk vekst, men advarer mot at det økonomiske fundamentet er usolid på grunn av stram pengepolitikk. Foto: Dreamstime

    Grunnlaget for Kinas økonomiske gjeninnhenting er ikke solid nok, skal Han Wenxiu i det kinesiske kommunistpartiet ha uttalt lørdag, ifølge CNBC.

    Han Wenxiu er nestleder for kommunistpartiets finansielle og økonomiske anliggender, og skal blant annet advart om at Kina kan bli påvirket av mulige ringvirkninger fra globale økonomiske problemer. 

    Uttalelsene skal ha kommet under det statlig organiserte møtet China Development Forum.

    Han trakk blant annet frem at den globale økonomien er i fare for stagflasjon, som følge av at mange utviklede land strammer inn økonomien med en aggressiv pengepolitikk. Det skaper problemer for bankene i tillegg til å skape problemer med utenlandsk gjeld, samt uro i finansmarkedene. 

    Han forklarte videre at grunnlaget for Kinas økonomiske gjeninnhenting ikke er solid nok ennå, men er samtidig klar på at Kina venter å nå sitt årlige økonomiske vekstmål på rundt 5 prosent.

    Vekstmålet skal ta hensyn til behovet for å utvide sysselsettingen og forbedre folks levekår.

    Kina skal for øyeblikket ikke ha noen synlig inflasjon eller deflasjon, og landet har ifølge Han en relativt stor fleksibilitet i pengepolitikken, og skal kunne gi utenlandske investorer gode muligheter til å investere i økonomien.