<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

AI-selskap steg 176 prosent

Abu Dhabis Presight Ai steg hele 176 prosent på sin børsdebut.

Publisert 27. mars 2023 kl. 09.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
AI-SELSKAPET PRESIGHT AI STEG SÅ MYE SOM 176 PROSENT: Kunstig intelligens er i vinden om dagen, og børsnoteringen til Presight viser at det finnes et enormt potensiale. Foto: Bloomberg

Aksjene i analysefirmaet Presight AI steg så mye som 176 prosent på sin børsdebut etter å ha samlet inn 1,82 milliarder dirham, tilsvarende 495,6 millioner dollar, i en børsnotering (IPO) for nesten en tredjedel av virksomheten, skriver Reuters.

Presight ble grunnlagt i 2020 og bruker kunstig intelligens for å analysere og tolke store datamengder. 

Presight AI sine aksjer steg så høyt som 3,7 dirham på Abu Dhabi-børsen før de trakk seg litt tilbake til 3,4 dirham. Aksjene ble priset til 1,34 dirham for børsintroduksjonen.

Selskapet sin børsnotering tiltrakk seg ordrer verdt 26 milliarder dollar på 1,36 milliarder aksjer, og var heftig overtegnet. Det tiltrakk seg også United Arab Emirates' mest verdifulle børsnoterte selskap, International Holding, som en hjørnestensinvestor, ifølge Bloomberg.

Presight er i hovedsak eid av G42, kontrollert av Sheikh Tahnoon bin Zayed al-Nahyan. Sheikh Tahnoon er De forente arabiske emiraters nasjonale sikkerhetsrådgiver og har fungert som utenrikspolitisk rådgiver for sin bror, president Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan.