<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelsbanken: Økt risikoappetitt og bred oppgang i aksjemarkedet

Uroen rundt banksektoren demper seg. Det bidro til optimisme på Wall Street onsdag.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 09.32
    Oppdatert 30. mars 2023 klokken 09.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 210 ord
    FØLGER DEN ØKONOMISKE UTVILKINGEN I USA: Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken. Foto: Iván Kverme

    Onsdag var optimistene i flertall på Wall Street. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen gikk opp 1,8 prosent mens S&P 500 og Dow Jones la på seg henholdsvis 1,4 prosent og 1,0 prosent.

    Økt risikoappetitt

    «Økt risikoappetitt og bred oppgang i det amerikanske aksjemarkedet i går. Uroen rundt banksektoren har fortsatt å dempe seg», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

    Volatiliteten (VIX) har også tatt seg ytterligere ned, til det laveste nivået på tre uker, mens nivået på amerikanske statsrenter har beveget seg mer sideveis det siste døgnet.

    Regionale inflasjonstall fra eurosonen

    Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov mener torsdagens regionale inflasjonstall fra eurosonen vil kunne komme i fokus og gi en forsmak på fredagens flash-KPI fra eurosonen som helhet.

    «De regionale tallene i dag vil gi en viktig avstemming av forventningene, som klart innebærer at ESB fortsatt er under press. Rentemarkedet ser en ganske klar sannsynlighetsovervekt (~70 prosent) for at ESB vil heve renten med 25 basispunkter ved det kommende mai-møtet», skriver Handelsbanken.

    USA-makro

    Det er tynnere med tall fra USA i dag, men sjeføkonomen vil følge med på de ukentlige tallene for nye dagpengesøkere. Videre får vi enda en revisjon av BNP-tallene for fjerde kvartal i fjor. Begge tallene offentliggjøres klokken 14.30 norsk tid. 

    Merk også at en liten rekke av Fed-representanter skal ut og prate utover ettermiddagen og kvelden, understreker Gonsholt Hov.