<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børstaper stiger tosifret på sterk Oslo Børs

Oppgangen tiltar på Oslo Børs torsdag ettermiddag.

Publisert 30. mars 2023 kl. 13.02
Oppdatert 30. mars 2023 klokken 15.21
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 645 ord
OPP: Oslo Børs stiger. Foto: Iván Kverme

                    QFUEL                               

Oslo Børs går mot oppgang torsdag ettermiddag. I 13-tiden er hovedindeksen opp rundt 1,8 prosent.

Oljeprisene er også på vei opp. Brent-oljen er opp 0,9 prosent til rundt 79,00 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,1 prosent til rundt 73,80 dollar pr. fat. Ved børsslutt onsdag sto Brent-oljen imidlertid høyere, rundt 79,50 dollar fatet. Equinor er opp 1,6 prosent, Aker BP opp 0,6 prosent og Vår Energi opp 1,9 prosent. DNO stiger drøyt 3 prosent.

Blant de mest omsatte aksjene er DNB opp 2,6 prosent, Hydro opp 3,5 prosent og PGS opp 3,8 prosent. REC Silicon og Nordic Semiconductor stiger mer enn 4 prosent.

Stolt-Nielsen er opp drøyt 1 prosent. Selskapet har, med sitt avvikende regnskapsår, tyvstartet rapporteringssesongen for første kvartal torsdag. Det nesten doblet inntjeningen i det som sesongmessig er selskapets svakeste kvartal. Og toppsjef Niels G. Stolt-Nielsen har klokkertro på at kjemikalietankratene skal videre opp.

Torsdag er det blitt kjent at Viridor ikke har fått tilstrekkelig aksept for budet på Quantafuel, og at akseptperioden forlenges til 14. april. Samtidig har Quantafuel begynt prosessen med å trekke 68,5 millioner kroner i et lån på opptil 250 millioner kroner, etter at selskapet nå har inngått en bindende avtale med Viridor for lånefasiliteten. Aksjen er lite endret i 13-tiden torsdag.

Kyoto Group , en børstaper der investor Grunde Eriksen nå satser på mangedobling, stiger mer enn 11 prosent.

Everfuel stiger rundt 7 prosent. Nordea har tatt opp dekning og spår tredobling.

Next Biometrics har meldt om en ny design win og kjøpsordre fra partneren Hengyu i Kina. Tildelingen gjelder et fingeravtrykkssikret tastatur for banker. Den første kjøpsordren er verdt 40.000 dollar. Produktet skal først lanseres i USA, men Hengyu har ambisjoner om å lansere i flere land senere i år. Aksjen er imidlertid ned rundt 1 prosent.

Zwipe er også ned rundt 1 prosent, samme dag som selskapet har fremlagt årsrapporten for 2022.

5th Planet Games er også ute med årsrapport, der det fremgår at spillselskapet har snudd ebitda-underskuddet i 2021 til et overskudd på 1,6 millioner danske kroner i fjor – og dermed levert på målet som ble presentert i august i fjor. Aksjen er opp rundt 8 prosent.

Veidekke har i sin markedsoppdatering torsdag varslet reversering av fjorårets vekst i det skandinaviske entreprenørmarkedet. Prognosene for i år er i tråd med fjorårets markedsrapport, men Veidekke nedjusterer prognosene for 2024. Aksjen er opp drøyt 1 prosent.

AF Gruppen har meldt om en ny kontrakt for datterselskapet Betonmast, som omfatter bygging av et næringsbygg i Larvik. Kontrakten er en samspillsentreprise verdt 239 millioner kroner. AF-aksjen stiger 2,5 prosent.

Goodtech er valgt som partner i utbyggingen av semiautomatiske monteringslinjer for motorstyringer til hybride og elektriske kjøretøy. Monteringslinjen skal oppføres av svenske Inmotion Technologies, og Goodtech skal stå for leveranser til drøyt 20 millioner svenske kroner. Aksjen er opp drøyt 1 prosent.

Magnora-selskapet Helios Nordic Energy har overlevert et solenergiprosjekt med kapasitet på opptil 92 megawatt til Norsk Solar. Dette er selskapets tredje overlevering i år. Magnora-aksjen er opp 4,5 prosent.

Lytix Biopharma har publisert årsrapport for 2022, og stiger rundt 7 prosent.

ContextVision har også lagt frem årsrapport, og der meldt om rekordsalg og utbytte på 0,30 svenske kroner pr. aksje. Kursreaksjonen er pluss 1 prosent.

Inin Group har inngått en avtale om å overta 70 prosent i TW Gruppen, som opererer innen håndtering av gravemasser. Inin-aksjen reagerer opp rundt 3 prosent.

CO2 Capsol har meddelt at selskapet vil delta i en studie knyttet til et prosjekt for karbonfangst og -lagring i Sverige. Aksjekursen er opp 2,7 prosent torsdag.

Salmon Evolution opplyste sent onsdag at selskapet har inngått en låneavtale med DNB og Nordea om grønn finansiering på 1,55 milliarder kroner knyttet til første og andre fase på Indre Harøy. Torsdag er aksjen opp rundt 6 prosent.