<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv start på New York-børsen

Futures indikerer en positiv børsåpning i USA.

    Publisert 30. mars 2023 kl. 12.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    TORSDAG: Det ligger an til en positiv børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en positiv start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil stige 0,5 prosent mens Nasdaq starter dagen med en oppgang på 0,4 prosent.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,57 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 5,0 prosent til 18,98.

    Klokken 14.30 norsk tid offentliggjøres de ukentlige tallene for nye dagpengesøkere, samtidig som vi får en revisjon av BNP-tallene for fjerde kvartal i fjor. Ifølge Handelsbanken vil flere Fed-representanter prate utover ettermiddagen og kvelden.

    Kraftig børsoppgang onsdag

    Onsdag var optimistene i flertall på Wall Street. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen gikk opp 1,8 prosent mens S&P 500 og Dow Jones la på seg henholdsvis 1,4 prosent og 1,0 prosent.

    «Økt risikoappetitt og bred oppgang i det amerikanske aksjemarkedet i går. Uroen rundt banksektoren har fortsatt å dempe seg», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

    Intel var en av onsdagens store vinnere på Wall Street, med en kursoppgang på 7,6 prosent. I torsdagens førhandel stiger aksjen ytterligere én prosent.