<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden vil ha nye regler for de store bankene

Etter sammenbruddet til Silicon Valley Bank og Signature Bank vil president Joe Biden endre reglene for bankene.

Publisert 30. mars 2023 kl. 20.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
VIL ENDRE PÅ REGLENE: USAs President Joe Biden vil endre reglene for å hindre fremtidige kollapser i banksektoren. Foto: Bloomberg

President Joe Biden har bedt bankregulatorer om å implementere nye regler for store regionale banker. Forslaget tar sikte på å gjeninnføre likviditetskrav for banker med en formue på mellom 100 og 250 milliarder dollar, skriver MarketWatch.

Biden ønsker også å styrke verktøykassen, inkludert stress testing, for å «sørge for at bankene kan tåle høye renter og andre påkjenninger», ifølge en uttalelse fra Det hvite hus.

Presidenten vil kreve «levende testamenter» fra store regionale banker, årlige tilsynsmessige kapital-stresstester og en utvidelse av kravene til langsiktig gjeld til en bredere rekke banker.

Torsdagens kunngjøring fokuserer på tiltak som kan gjennomføres innenfor eksisterende lovverk, uten behov for kongresshandling, sa en tjenestemann i Det hvite hus, ifølge MarketWatch.

Endringene vil komme fra uavhengige regulatoriske organer, og de vil ta de skrittene de mener er hensiktsmessige, men Biden-administrasjonen har hatt samtaler med disse organene, ifølge tjenestemannen.

Videre sa tjenestemannen at banksektoren har «stabilisert seg betydelig».