<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forbruksgjelden blant nordmenn øker

Forbruksgjelden i Norge er i dag på 153,3 milliarder, opp 2,1 milliarder siden forrige måned.

    Publisert 1. apr. 2023 kl. 14.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord
    ØKER: Norsk kredittgjeld økte med over to milliarder mot sist måned. Foto: Dreamstime

    Ifølge Norsk Gjeldsinformasjon har nordmenn tatt opp 2,1 milliarder mer i forburkslån den siste måneden. Kredittkortgjelden har ifølge byrået økt med 1,7 milliarder siste måned, og forbrukslån med 0,5 milliarder.

    Den rentebærende kredittkortgjelden har økt med 0,2 milliarder. Betalingskort utgjør 0,9 milliarder, og er uforandret sammenlignet med forrige måned.

    – Vi ser at det har vært en jevn økning i forbrukslån siden juni i fjor, og at bruken av kredittkort er tilbake på samme nivå som i desember. En god del av økningen i forbrukslån antar vi knytter seg til refinansiering, og den økte bruken av kredittkort kan nok delvis tilskrives utgifter knyttet til påsken, kommenterer Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon, i en pressemelding tilknyttet tallene.

    I løpet av de siste 12 månedene har forbruksgjelden økt med 3,3 milliarder, det høyeste nivået siden april 2021. 

    – Den rentebærende forbruksgjelden ligger nå på et høyere nivå sammenlignet med fjoråret. Noe av økningen skyldes nok påsken, men det er viktig at folk kontakter banken sin hvis de har økonomiske problemer, sier Karstensen.