<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NBX har utøvd første salgsopsjon ifb. LDA Capital-avtale

Publisert 3. apr. 2023 kl. 14.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord

NBX har utøvd den første salgsopsjonen i henhold til den tidligere annonserte salgsopsjonsavtalen med LDA Capital Ltd.

Den 30. september i fjor meldte selskapet om å ha sikret en egenkapitalfinansieringsfasilitet på 100 millioner kroner fra LDA Capital. LDA Capitals forpliktelse er en tilførsel på inntil 100 millioner kroner i kontanter over en treårig periode, i bytte mot nyutstedt egenkapital i NBX. 

NBX benytter nå fasiliteten ved å utøve salgsopsjonen for å trekke midler i bytte mot utstedelse av nye aksjer til LDA. 

Inntil nye aksjer er utstedt, og som en del av salgsopsjonsavtalen, har tre større aksjonærer blitt enige om å låne ut nødvendige aksjer til LDA, skriver selskapet. Strike-prisen for hver salgsopsjon bestemmes av volumvektet gjennomsnittspris for NBX-aksjer i løpet av en 30-dagers periode. 

NBX har rett til å sette en minstepris for hver av kapitalinnkallingene, opplyses det.Midlene vil bli brukt for å legge til rette for NBX' vekst i Norden og som sikkerhet for den kommende lanseringen av NBX Visa-kredittkort. NBX vil utstede det avtalte antallet ordinære aksjer til LDA innen 12 måneder, slik at LDA kan returnere aksjene til aksjeutlånerne.

For denne salgsopsjonen ble 1.900.000 aksjer 31. mars utlånt til LDA av Nye KM Aviatrix Invest AS. Nye KM Aviatrix Invest AS er et heleid selskap av Anna Helene Kjos-Mathisen, styremedlem i Norwegian Block Exchange AS.

(TDN Direkt)