<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bull-analyse utløste lakserally

Hovedindeksen på Oslo Børs steg marginalt til 1.216,15 torsdag. Bakkafrost steg nesten 5 prosent på Kepler-analyse.

Publisert 13. apr. 2023 kl. 16.29
Oppdatert 13. apr. 2023 klokken 16.40
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 629 ord
FLATT: På Oslo Børs torsdag. Foto: Iván Kverme

           

Hovedindeksen på Oslo Børs endte torsdag opp 0,04 prosent på 1.216,15, etter å ha beveget seg nokså sidelengs gjennom det meste av dagen.

Et kraftig fall i amerikanske produsentpriser har styrket investorenes tro på at inflasjonen i USA er på vei nedover, og bidrar til å sende Wall Street opp fra start torsdag. Dagens tall kom i kjølvannet av onsdagens tall som pekte mot avtakende press på konsumprisene.

Torsdag ettermiddag stiger britiske FTSE 100 0,1 prosent, mens tyske DAX er ned 0,1 prosent.

Oljeprisen trekker ned

Brent-oljen er ned 0,4 prosent til 86,97 dollar pr. fat så langt i torsdagens handel, men opp fra 86,74 dollar ved stengetid onsdag. WTI-oljen er ned 0,3 prosent til 83,01 dollar pr. fat.

Brent-oljen har siden desember så å si handlet innenfor intervallet 75 til 85 dollar fatet, og ligger dermed nå nær høyeste nivåer på fem måneder.

– Snakket om en mulig amerikansk resesjon i Fed-referatet fortsetter å sette spørsmålstegn ved utsiktene for oljeetterspørselen, noe som akkurat nå blir motvirket av en strammere tilbudsside, sier markedsstrateg Yeap Jun Rong hos IG til Reuters.

Tidligere torsdag slapp OPEC sin markedsrapport for mars, og denne viste marginale endringer i prognosene for oljeetterspørsel og -produksjon.

På Oslo Børs falt Equinor én prosent til 306,55 kroner og Vår Energi 0,5 prosent til 26,17 kroner. Aker BP steg marginalt til 271,30 kroner.

Kjersti Haugland tror ikke på en systemkrise
13.04.2023 Sjeføkonom Kjersti Haugland var gjest i Økonominyhetene torsdag, sammen med Finansavisens makroekspert Are Haram. Haugland tror inflasjonen er på vei ned, men er likevel rimelig sikker på at Norges Bank vil heve renten både i mai og juni. Hun tror også vi kan være på vei inn i en periode med høyere inflasjon og høyere renter enn vi har vært vandt med, og at det kan vare. Hun tror ikke på rentekutt i år.

TGS hardt straffet

Blant dagens mest omsatte merker vi oss først og fremst TGS, som ble straffet med 7,6 prosent kursfall til 182,90 kroner etter en oppdatering som viste økt omsetning i første kvartal. Oppstarten av andre fase i et større multiklient 3D-prosjekt i Asia var ikke nok til å påvirke kursen nevneverdig.

Pareto Securities påpeker at rundt 46 millioner dollar i late sales i første kvartal var 52 prosent lavere enn konsensus, men finansdirektør Sven Børre Larsen kan ifølge TDN Direkt ikke se at det svakere enn ventede salget fra seismikkbiblioteket i kvartalet representerer et trendskifte i markedet.

Ellers i seismikk falt PGS 5,5 prosent i forkant av sin kvartalsoppdatering fredag, mens Norwegian også utmerket seg negativt ved å falle over 3 prosent.

Utløste lakserally

På den positive siden finner vi flere lakseaksjer. SalMar steg nesten 3 prosent på slaktetall i overkant av hva Pareto hadde ventet seg. Grieg Seafood steg 3 prosent og Bakkafrost nesten 5 prosent til 673 kroner.

Sistnevnte fikk drahjelp av Kepler Cheuvreux-analytiker Christian Nordby, som i en oppdatert sektoranalyse har løftet kursmålene på samtlige aksjer – med kjøpsanbefalinger over hele linjen. Nordby ser nå Bakkafrost i 1.060 kroner, og dermed potensialet for en kursoppgang på 60 prosent fra dagens nivåer.

– Folk tror jeg er gæren, men det er fordi jeg tror caset blir veldig bra den neste tiden. Jeg tror Skottland kommer til å snu for Bakkafrost, så jeg tror det blir et spennende selskap å følge, sier han til Finansavisen.

Vi tar også med Frontline som steg nesten 5 prosent på Fearnley-rapport som ifølge TDN Direkt pekte mot stigende rater fra Midtøsten og østover. Zaptec spratt opp over 4 prosent etter uttalelser fra toppsjef Peter Bardenfleth-Hansen om at årets produksjon er doblet i kjølvannet av Easees salgsstans.

Flatt på Oslo Børs
13.04.2023 Oljeprisen var svakt ned og hovedindeksen var tilnærmet uendret torsdag ettermiddag. SAS utmerket seg igjen med å toppe taperlisten for tredje dag på rad. TGS falt etter en oppdagtering som av mange ble toljket som et resultatvarsel. PGS ble også med i dragsuget. Archer steg på kjøpsanbefalingen fra DNB Markets og Idex steg etter å ha passert en sertifiseringstest hos Mastercard.

Fredriksen-aksje i siget

Høyt på vinnerlisten finner vi Seacrest Petroleo, som steg 6,8 prosent til 12,81 kroner etter fullføringen av Norte Capixaba-oppkjøpet fra Petrobras. Størst var oppgangen i Asetek, som la på seg over 13 prosent. 

John Fredriksen-dominerte Archer klatret over 6 prosent. Oljeserviceselskapet gjennomførte nylig en større refinansiering, og tidligere denne uken tok DNB Markets opp dekning med en kjøpsanbefaling.

Ultimovacs trakk opp nesten 4 prosent etter et intensjonsvarsel om innvilgelse av europeisk patent , mens Klaveness Combination Carriers steg 4 prosent på en gjennomsnittlig TCE-inntjening over guidet intervall i første kvartal.

På taperlisten merker vi oss SAS som fortsatte nedturen med nye 12,6 prosent 21 øre etter dagens melding om at selskapet utsetter rentebetaling på hybridobligasjoner verdsatt til nærmere 270 millioner kroner