<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny styreleder på plass i kriserammet kryptoselskap

Nå skjer det enda flere endringer hos DLTx: Ny styreleder og nytt selskapsnavn.

Publisert 12:56 14. apr. 2023
Oppdatert 13:34 14. apr. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 354 ord
TAR OVER: Kari Mette Toverud blir ny styreleder i DLTx – som snart vil hete Univid. Arkivfoto: Iván Kverme

Det har ikke manglet nyheter fra kryptoselskapet DLTx de siste månedene. Etter at tidligere styreleder James Haft gikk på dagen tidligere denne uken, er Kari Mette Toverud nå på plass som ny styreleder.

Det melder selskapet i en børsmelding fredag.

Denne uken hentet de også 25,5 millioner kroner til en pris på 1 krone pr. aksje. Det gir en rabatt på 33 prosent fra sluttkursen 5. april.

DLTx-aksjen var i grønt terreng fredag, men faller 5,6 prosent til 0,92 kroner pr. stk etter børsmeldingen. Fra nyttår har aksjen imidlertid stupt over 70 prosent.

Tidligere toppsjef lastet opp

DLTx opplyser også om hvem som ble tildelt aksjer i emisjonen. Totalt seks selskaper fikk en andel:

  • Easy2Connect AS: 5 millioner aksjer
  • Haflo AB: 5 millioner aksjer
  • Camaca AS: 5 millioner aksjer
  • LKG Investments AS: 4,5 millioner aksjer
  • AS Sobona: 4 millioner aksjer
  • Eagle AS: 2 millioner aksjer

Easy2Connect er selskapet til Thomas Christensen, tidligere toppsjef i DLTx. Han hadde sin siste dag som adm. direktør 28. februar, men fortsetter i stillingen som strategisk rådgiver for selskapet.

GLISER: Tidligere adm. direktør i DLTx, Thomas Christensen, ble tildelt fem millioner aksjer i emisjonen. Foto: Ivan Kverme

Styret vil også bytte navn på selskapet, og foreslår Univid som nytt navn.

«Selskapet virksomhet er å investere i aksjer, verdipapirer og andre finansielle instrumenter og alt som hører naturlig dertil», står det i innkallingen til ekstraordinært generalmøte som skal finne sted 8. mai.

Flere sjokkmeldinger

I tillegg til den den rettede emisjonen har styret besluttet å utstede 6 millioner aksjer til Simon Campbell og OptOut Digital LLC, i henhold til avtale om kjøp av DSM Tech Enterprises Inc.

Sent på kvelden påskeaften kom sjokkmeldingen om at DLTx trekker seg fra blokkjede-satsingen og kaster kortene i Filecoin. 

Tidligere styreleder Haft tok over gjelden på 260 millioner kroner. Sjokknyhetene sendte aksjen ned tosifret flere dager.