<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rett opp på knalltall

JPMorgan banket konsensus og belønnes med kraftig kursoppgang på Wall Street. Wells Fargo stiger også.

  Publisert 14. apr. 2023 kl. 13.01
  Oppdatert 14. apr. 2023 klokken 13.28
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 258 ord
  KNALLTALL: Fra JPMorgan, ledet av Jamie Dimon. Foto: NTB

  JPMorgan melder om et resultat på 4,10 dollar pr. aksje i første kvartal, opp fra 2,63 dollar pr. aksje i samme periode i fjor.

  Inntektene steg 25 prosent til 38,35 milliarder dollar. Dette er rekord for et første kvartal. Rentenettoen steg nesten 50 prosent fra første kvartal i fjor, etter alle renteøkningene fra Federal Reserve har gjennomført for å stagge den høye inflasjonen.

  FactSet-konsensus pekte mot 3,41 dollar pr. aksje i inntjening av inntekter på 36,13 milliarder dollar.

  Wall Street-applaus

  Wall Street applauderer rapporten, og sender aksjen opp over 6 prosent i førhandelen.

  «Amerikansk økonomi fortsetter å se generelt sunn ut – forbrukerne bruker fortsatt penger og har sterke balanser, mens næringslivet er i fin form», uttaler toppsjef Jamie Dimon i rapporten.

  «Men uværsskyene vi har fulgt med på det siste året er ennå synlige i horisonten, og uroen i banksektoren øker denne risikoen», fortsetter han og legger til at bankene trolig vil stramme inn på utlånsvirksomheten i forkant av en mulig nedtur.

  Wells Fargo også

  Noen minutter før JP Morgan la Wells Fargo frem et resultat pr. aksje på 1,23 dollar i første kvartal, opp fra 1,91 dollar pr. aksje i samme periode i fjor.

  Inntektene steg 17 prosent til 20,73 milliarder dollar.

  FactSet-konsensus pekte mot 1,13 dollar pr. aksje i inntjening av inntekter på 20,09 milliarder dollar.

  Toppsjef Charlie Scharf karakteriserer rapporten som «sterk» og at banken er «glad for å ha vært i en sterk posisjon» slik at den har kunnet støtte til USAs finanssystem gjennom de siste hendelsene som har påvirket banksektoren.

  Wells Fargo må nøye seg med en oppgang på drøye 2 prosent i førhandelen.