<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

The Kingfish Company må justere fremdriftsplanene

Etter en ekstern gjennomgang av byggeplanene må The Kingfish Company justere fremdriftsplanene.

Publisert 20. apr. 2023 kl. 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
Adm. direktør Jean Charles Valette i The Kingfish Company. Foto: Iván Kverme

 

The Kingfish Company solgte 375 tonn yellowtail i første kvartal 2023, opp 18 prosent på årsbasis. Omsetningen i kvartalet var 5,6 millioner euro, opp 55 prosent på årsbasis. Det fremgår av en oppdatering fra selskapet torsdag. 

Videre opplyses det at fase 2-utvidelsen har startet, og et nytt pumpehus og settefiskanlegg har vært i drift siden januar. Det nye settefiskanlegget har levert to batcher av høy kvalitet.

Etter en ekstern gjennomgang av byggeplanene justeres fremdriftsplanen. Igangkjøringen av det første av tre grow-out-systemer vil starte i mai 2023, mens den siste transjen forventes å starte i september 2023. Den nye tidslinjen er hovedsakelig et resultat av forsinket utvikling av automasjonssystemer og programvare.

Som et resultat av den reviderte planleggingen er investeringsprognosen for fase 2 oppjustert til 95 millioner euro. 

Forsinkelsen av fase 2-utvidelsen vil ikke ha en vesentlig innvirkning på slaktevolumet i 2023. Fase 2-slakting forventes å starte i første kvartal 2024, og å nå stabil kapasitet i fjerde kvartal 2024. 73 millioner euro er allerede brukt innen utgangen av 2022, og selskapet forventer å ha tilstrekkelig likviditet til å fullføre prosjektet i tredje kvartal 2023.

TDN Direkt