<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelsbanken: Amerikansk økonomi har bremset mer opp

Dette vitner om at veksten har bremset mer opp i det siste, konkluderer sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken etter publiseringen av Beige Book i USA.

  Publisert 20. apr. 2023 kl. 11.12
  Oppdatert 20. apr. 2023 klokken 11.13
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  BEIGE BOOK: Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken har sett nærmere på onsdagens Beige Book i USA. Foto: Ivan Kverme

  Onsdag kveld ble den såkalte Beige Book offentliggjort i USA. Det er en rapport som gir anekdotisk informasjon om den økonomiske utviklingen innen de ulike Fed-distriktene.

  «Dette var første utgivelse etter bankuroen, og den vitner om at veksten har bremset mer opp i det siste. Kontaktene rapporterer nemlig om små endringer i selve aktivitetsnivået de siste ukene, og svakere etterspørsel etter arbeidskraft. Nettopp med referanse til at flere banker har strammet inn på utlånspraksisen», skriver sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i en oppdatering fra Handelsbanken.

  Rapporten viste at prisene fortsetter å øke, men at tempoet dempes.

  Fed-taler

  I løpet av natten, norsk tid, har John Williams i the Federal Reserve Bank of New York understreket at situasjonen i banksektoren ser ut til å ha stabilisert seg, samtidig som han argumenterte for at prisveksten vel er avtagende, men fortsatt for høy.

  Markedet priser nærmest fullt inn en renteheving ved det kommende mai-møtet, og ser også en viss mulighet for at renten settes videre opp i juni. I den forbindelse mener Gonsholt Hov at man bør følge med på rekken av Fed-taler utover torsdagen.

  I dag blir det også fokus på referatet fra sist rentemøte i ESB, som vil saumfares for signaler rundt den videre rentesettingen.

  Torsdag offentliggjøres følgende makrotall i USA:

  • Philly Fed-indeksen for april, klokken 14.30
  • Førstegangssøkende til ledighetstrygd, klokken 14.30
  • Bruktboligsalg i mars, klokken 16.00
  • Ledende indikator for mars, klokken 16.00