<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggselskap krakket etter tapt kampsak

XXL-aksjen har falt til nye bunnivåer, mens Awilco Drilling krakket på tapt voldgiftssak.

    Publisert 21. apr. 2023 kl. 16.27
    Oppdatert 21. apr. 2023 klokken 18.11
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 371 ord
    KRAKKET: Awilco Drilling har kvittet seg med riggene sine, gitt slipp på to nybygg ved Keppel FELS, og krangler nå med verftet om tilbakebetaling. Foto: Awilco Drilling

      -   -   -   -  

    Oslo Børs både åpnet og avsluttet fredagen i rødt. Hovedindeksen endte ned 0,4 prosent til 1.210,24 poeng.

    Kraftig fall 

    Awilco Drilling fikk ikke medhold i den første av to voldgiftssaker mot verftet Keppel FELS, ble det kjent like før børsstenging. I en melding skriver selskapet at de er skuffet over avgjørelsen, og at de vurderer om det er grunnlag for å anke.

    «Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart den detaljerte gjennomgangen av voldgiftsdommen er fullført», skriver Awilco Drilling, som stupte 21,1 prosent til 30,00 kroner aksjen.

    Første halvår handler om overlevelse for XXL, mener Pareto-analytiker Joachim Huse, som har halvert kursmålet til 1,50 kroner og gjentar salgsanbefaling. I tillegg har Nordea Markets gjenopptatt dekning av XLL med salgsanbefaling og kursmål 1,80 kroner. Sportskjeden endte ned 9,2 prosent til 2,12 kroner aksjen, noe som er ny all-time low.

    Flere analytikere nedjusterer fredag kursmålet Nordic Semiconductor etter torsdagens resultatbombe, og aksjen falt nye 4,9 prosent til 115,50 kroner etter torsdagens smell på over 17 prosent.

    SAS satser på Bergen, men det brydde ikke børsen seg om. Aksjen er ned ytterligere 8,5 prosent til 0,28 kroner aksjen etter et fall på over 35 prosent så langt i år.

    Kriserammede DLTx gjorde feil i rapporten for fjerde kvartal. Nå er feilen rettet, men underskuddet doblet. Torsdag endte aksjen ned 5 prosent, og fredag fortsatte turen ned 4,1 prosent.

    Nordea Markets anbefaler Gram Car Carrieres
    21.04.2023 Senioranalytiker Erik Hovi i Nordea Markets er bull på Gram Car Carrieres og har et kursmål på 235 kroner. Fredag var han gjest i Økonominyhetene, og kommenterte selskapets resultater, utbyttepolitikken, ordreboken og utsiktene fremover.

    Oljeprisen snudde opp

    Brent-oljen er siden midnatt opp 0,6 prosent til 81,59 dollar fatet. Det er omtrent uendret fra nivåene ved stengetid på Oslo Børs torsdag, da nordsjøoljen ble omsatt for 81,37 dollar fatet. WTI-oljen er opp 0,7 prosent til 77,88 dollar.

    Equinor steg 0,6 prosent, Aker BP var ned 0,4 prosent, mens Vår Energi falt ned 0,2 prosent.

    Styrket seg på analyse

    Bakkafrost steg 1,9 prosent til 726,00 kroner aksjen etter at SEB har hevet kursmålet fra 700 til 800 kroner, og anbefaler kjøp. Selskapet driver med lakseoppdrett på Færøyene og i Skottland, og blir ikke særlig rammet over lakseskatten i Norge. Så langt i år er aksjen opp nær 20 prosent.

    Gram Car Carriers klatret 3,3 prosent til 168,00 kroner aksjen etter kvartalsrapporten som ble lagt frem i morges. Selskapet mangedoblet inntjeningen i et historisk sterkt marked, og høyner utbyttegraden.