<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dundrer ned i etterhandelen

First Republic Bank faller kraftig i etterhandelen etter å ha lagt frem kvartalstall.

Publisert 24. apr. 2023 kl. 22.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
FALLER KRAFTIG: First Republic Bank faller kraftig i etterhandelen. Bloomberg

First Republic Bank tapte 72 milliarder dollar i innskudd i løpet av årets første kvartal som var rammet av stor uro i banksektoren. Innskuddsbalansen til First Republic var langt under konsensus på Wall Street, og følgelig faller aksjen over 8 prosent i etterhandelen etter å ha lagt fram kvartalstall.

En rekke kunder trakk penger fra den San Francisco-baserte banken etter kollapsen i Silicon Valley Bank, hvilket utløste panikk over hele banksystemet og fikk innskuddskunder til å flytte kapitalen sin til større finansinstitusjoner. 

First Republic prøvde å takle uroen under bankkrisen ved å låne 70 milliarder dollar fra Federal Reserve, samt at de lånte 30 milliarder dollar i uforsikrede innskudd fra 11 av landets største banker. Problemene satte også naturligvis en stopper for aksjeutbytter og lederbonuser i banken.

Den totale innskuddsbalansen falt selv etter finansieringen fra sentralbanken og andre banker med totalt 41 prosent fra før bankkrisen, ned til 104,4 milliarder dollar. Innskuddsbalansen var langt under ventede 136 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.