<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vurderer brannsalg

First Republic Bank vurderer å kvitte seg med mellom 50 til 100 milliarder dollar i langsiktige investeringer og pantelån etter gårsdagens krisetall.

    Publisert 25. apr. 2023 kl. 20.25
    Oppdatert 25. apr. 2023 klokken 20.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord
    KRISE: First Republic Bank befinner seg i en vanskelig situasjon. FOTO: Bloomberg

    First Republic Bank vurderer å selge mellom 50 til 100 milliarder dollar i langsiktige investeringer og pantelån som en del av en større plan for å forbedre sin økonomiske situasjon, melder kilder som er kjent med saken til Bloomberg.

    Selskapet la frem tall for første kvartal i går, som viste at kundene ut minst 730 milliarder kroner i en periode på 22 dager.

    De potensielle salgene vil hjelpe til med å rette opp i bankens kapitalstruktur, dersom det klarer å selge noe i nærheten til pari. Potensielle kjøpere, inkludert store amerikanske banker, kan potensielt motta warrants eller preferanseaksjer som insentiv for å kjøpe eiendeler over deres markedsverdi. 

    I tillegg sa kildene at banken prøver å styrke sin økonomiske stilling for å unngå å bli beslaglagt av Federal Deposit Insurance Corp. og rydde veien for en mulig kapitalinnhenting.

    First Republic-aksjene er for tiden ned 41,8 prosent tirsdag til 9,31 dollar. Shorten øker også, ifølge S3 Partners er nå omtrent 33 prosent av aksjer i fri flyt shortet.