<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vurderer brannsalg

First Republic Bank vurderer å kvitte seg med mellom 50 til 100 milliarder dollar i langsiktige investeringer og pantelån etter gårsdagens krisetall.

Publisert 20:25 25. apr. 2023
Oppdatert 20:26 25. apr. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
KRISE: First Republic Bank befinner seg i en vanskelig situasjon. FOTO: Bloomberg

First Republic Bank vurderer å selge mellom 50 til 100 milliarder dollar i langsiktige investeringer og pantelån som en del av en større plan for å forbedre sin økonomiske situasjon, melder kilder som er kjent med saken til Bloomberg.

Selskapet la frem tall for første kvartal i går, som viste at kundene ut minst 730 milliarder kroner i en periode på 22 dager.

De potensielle salgene vil hjelpe til med å rette opp i bankens kapitalstruktur, dersom det klarer å selge noe i nærheten til pari. Potensielle kjøpere, inkludert store amerikanske banker, kan potensielt motta warrants eller preferanseaksjer som insentiv for å kjøpe eiendeler over deres markedsverdi. 

I tillegg sa kildene at banken prøver å styrke sin økonomiske stilling for å unngå å bli beslaglagt av Federal Deposit Insurance Corp. og rydde veien for en mulig kapitalinnhenting.

First Republic-aksjene er for tiden ned 41,8 prosent tirsdag til 9,31 dollar. Shorten øker også, ifølge S3 Partners er nå omtrent 33 prosent av aksjer i fri flyt shortet.