<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

God dag for teknologiaksjer

Positive overraskelser fra Alphabet og Microsoft bidro til onsdagens oppgang for Nasdaq-indeksen. I Sverige gjorde Kindred Group det bra.

Publisert 26. apr. 2023 kl. 16.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 299 ord
INVESTORENE JUBLER: Microsoft-kursen var onsdag ettermiddag opp med 7 prosent, til tross for at Storbritannias konkurransetilsyn blokkerte selskapets kjøp av Activision Blizzard. Foto: Bloomberg

Tirsdag etter børsslutt la Alphabet og Microsoft frem uventet sterke topp- og bunnlinjetall for første kvartal, og onsdag kom reaksjonen i aksjemarkedet. Ved firetiden var de to opp med henholdsvis 2 og 7 prosent. Teknologigigantene har en samlet vekt på mer enn 7 prosent i S&P 500, så deres kursoppgang ga betydelig drahjelp for den amerikanske indeksen. I tillegg fikk andre store IT-aksjer medvind, idet markedet venter flere positive overraskelser fra sektoren.

Også Malta-registrerte Kindred Group, som utvikler spill, imponerte. Aksjekursen steg med 15 prosent, da det ble kjent at selskapet i første kvartal firedoblet resultatet før skatt. Toppsjef Henrik Tjärnström hintet at lønnsomheten snart blir enda bedre, som følge av den seneste tidens effektiviseringsgrep. Styret mener tilsynelatende at man skal smi, mens jernet er varmt. Det letes nå etter strategiske kjøpere for selskapet.

Paradoksalt blokkerte det britiske konkurransetilsynet nettopp Microsofts oppkjøp av en annen spillprodusent, Activision Blizzard. Sistnevnte var onsdag ettermiddag ned med 9 prosent på Nasdaq-børsen.

I Europa fikk ASML et kursfall på 2 prosent. Den nederlandske halvlederprodusenten meldte om langt færre bestillinger i første kvartal, og toppsjefen advarte at det stadig verre forholdet mellom USA og Kina skaper utfordringer for sektoren. Dessuten ventes etterspørselen etter minnebrikker å forbli lav ut året.

I banksektoren slo britiske Standard Chartered forventningene i første kvartal, og konsernet opplyste at innskuddene for tiden er svært stabile. Aksjen var onsdag ettermiddag opp med godt over 2 prosent på London børsen.

For øvrig fortsatte nedturen for First Republic Bank, etter tirsdagens kursfall på 49 prosent. Onsdag ettermiddag var aksjen ned med ytterligere 25 prosent, og den er nå lavere enn noen gang tidligere. 

Ellers var kryptovaluta et lyspunkt. Bitcoinkursen steg med mer enn 7 prosent og er nå igjen nær 30.000 dollar. Rekylen bidro til et beskjedent kursløft for kryptomegleren Coinbase, mens kryptoinvestor MicroStrategy ble 6 prosent mer verdt.