<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sparker 3.000 til

Morgan Stanley varsler en ny runde med kraftige jobbkutt. Corporate-ansatte må ta støyten.

Publisert 2. mai 2023 kl. 10.04
Oppdatert 2. mai 2023 klokken 10.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
KUTTER: Morgan Stanley, ledet av James Gorman. Foto: Bloomberg

Morgan Stanley forbereder en ny runde med oppsigelser, og diskuterer planer om å kvitte seg med rundt 3.000 ansatte, opplyser kilder med kjennskap til saken til Bloomberg. 

Dette utgjør ca. 5 prosent av storbankens globale arbeidsstyrke.

Corporate-smell

Banking- og trading-virksomheten ventes ifølge én kilde å ta den verste støyten. Samtidig er det planen å skåne ansatte innen formuesforvaltning.

Denne nye runden kommer få måneder etter at Morgan Stanley annonserte kutt av rundt 1.600 jobber i desember. Konsernsjef James Gorman omtalte i april corporate-aktiviteten som dempet, og ventet ingen gjeninnhenting før andre halvår i år eller 2024. 

Morgan Stanley måtte se overskuddet falle i første kvartal etter kraftig nedgang i corporate-inntektene.

Andre banker også

Andre banker har merket den samme trenden, og Goldman Sachs annonserte i januar at rundt 3.200 vil få sparken i en av denne bankens største jobbkutt noensinne. I et Bloomberg-intervju mandag opplyste Citigroup-sjef Jane Fraser at ledelsen også har er villig til å justere bemanningen i sin investeringsbank.

– Som enhver institusjon gjør du noen justeringer av kapasiteten, men vi har et langsiktig perspektiv for investeringsbankvirksomheten, sa hun.