<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-smell på Oslo Børs

Onsdag falt Aker Horizons 8,5 prosent på Oslo Børs. Hovedindeksen slapp unna med en nedgang på 0,4 prosent selv om oljeprisen stupte over 8 prosent.

Publisert 3. mai 2023 kl. 16.30
Oppdatert 3. mai 2023 klokken 16.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 359 ord
EN TØFF DAG PÅ JOBB: Aker Horizons-sjef Kristian Røkke fikk hard medfart på Oslo Børs onsdag. Foto: Thomas Bjørnflaten

  -   -   -   -   -   -  

Onsdag falt hovedindeksen på Oslo Børs 0,4 prosent før den sluttet på 1.203,48 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 72,63 dollar, ned hele 8,4 prosent. Equinor falt 1,3 prosent til 293,40 kroner mens Aker BP, som nå går ex. utbytte på 5,83 kroner, falt 4,0 prosent til 236,20 kroner.

– Makro trumfer fundamentale forhold, og denne trenden har blitt tydeligere og sterkere de siste ukene. Markedsaktører ser ut til å stadig bli mer nervøse for makroutsiktene og dens implikasjoner for oljeetterspørselen, sier ING-strateg Warren Patterson til Bloomberg.

Aker Horizons -aksjen falt 8,5 prosent til 7,28 kroner samtidig som selskapet meldte at den verdijusterte egenkapitalen (NAV) steg til 15,8 milliarder kroner i årets første kvartal, opp fra 15,1 milliarder kroner i det foregående kvartalet.

– På 7 kroner aksjen priser markedet inn rundt 80 prosent rabatt til bokførte verdier av Mainstream, hvilket mer eller mindre betyr at markedet priser inn nullverdi på porteføljen i Chile, sier analysesjef Jørgen Bruaset i Nordea til Finansavisen. 

Apollo Global Management planlegger å søke om godkjenning fra svenske og danske tilsynsmyndigheter for å ta en majoritetsandel i SAS, som en del av flyselskapets redningsplan. Det opplyser en kilde som er kjent med saken til Reuters. Aksjen gikk opp 17,4 prosent til 0,33 kroner.

Borregaard fikk et resultat før skatt på 292 millioner kroner i første kvartal, mens det var ventet et resultat på 288 millioner kroner, ifølge Infront. ABG Sundal Collier skriver at alle segmenter var bedre enn deres forventninger. Aksjen gikk opp 1,4 prosent og sluttet på 184,80 kroner.

Napatech falt 11,5 prosent til 9,20 kroner etter selskapets kvartalspresentasjon. Rapporten viste et EBITDA-resultat på minus 12,8 millioner danske kroner i første kvartal 2023, sammenlignet med et tap på 2 millioner danske kroner i samme periode året før. Samtidig melder ledelsen at guidingen fastholdes.

Elektroimportøren fikk et justert EBITDA-resultat på 32 millioner kroner i første kvartal, sammenlignet med 43 millioner kroner samme kvartal året før, mens den justerte EBITDA-marginen var på 8,2 prosent, ned fra 12,0 prosent. Selskapet innrømmer at markedsforholdene er mer utfordrende enn de har vært de siste to årene. Aksjen falt 6,3 prosent til 37 kroner.