<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett slo forventningene

Finansguruens investeringsselskap, Berkshire Hathaway, leverte et driftsresultat på 8 milliarder dollar i første kvartal, 13 prosent opp fra i fjor.

  Publisert 6. mai 2023 kl. 16.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 190 ord
  ROCKESTJERNER: Warren Buffett og vise-styreleder Charlie Munger holder Berkshire Hathaways svært populære generalforsamling i dag.  Foto: AFP

  Warren Buffetts investeringsselskap Berkshire Hathaway slo forventningene og leverte et driftsresultat på 8,07 milliarder dollar i første kvartal.

  Det skjer som følge av at bilforsikringsselskapet Geico leverte positive resultater etter seks kvartaler på rad med tap, skriver Bloomberg.

  Andre områder i konglomeratets portefølje fikk hardere medfart, deriblant Berkshire Energy, som så et fall i resultatet etter skatt på 46 prosent.

  Totalt leverte Berkshire en resultatbedring på 13 prosent sammenlignet med samme periode året før.

  Selskapet kjøpte samtidig tilbake aksjer for 4,4 milliarder dollar, også det en økning fra fjoråret, ettersom et turbulent marked gjorde det mer utfordrende å finne kioskvelter-kjøpene investoren er kjent for.

  Fyller pengebingen

  Buffett avsluttet kvartalet med 130,6 milliarder dollar i kontanter, opp fra 128,6 milliarder dollar i kontanter selskapet avsluttet fjoråret med.

  I takt med at Federal Reserve økte renten for å bekjempe inflasjonen, økte også Berkshires investeringsinntekter, og bidro til å øke overskuddet til 35,5 milliarder dollar i kvartalet.

  Selskapet benyttet samtidig muligheten til å be investorer om å se bort fra gevinster på investeringer, som er knyttet til regnskapsregler, og kan derfor være «villedende» og «meningsløse», skriver selskapet.

  Buffett og forretningspartneren og visestyreleder Charlie Munger går på scenen under selskapets årlige generalforsamling lørdag.