<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv ukestart på New York-børsen

Futures indikerer en positiv børsåpning i USA.

  Publisert 8. mai 2023 kl. 13.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 186 ord
  MANDAG: Det ligger an til en positiv børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

  Futures indikerer at det går mot en positiv start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil åpne opp 0,2 prosent mens Nasdaq starter dagen tilnærmet uforandret.

  Verdensøkonomien er fremdeles i nedoverbakke, samtidig som rentene stiger. Rentemarkedet i USA priser også inn flere rentekutt i løpet av 2023, noe vi har problemer med å se for oss, sier forvalter Jan Petter Sissener til Finansavisen.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,47 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 12,6 prosent til 17,56.

  «Denne uken vender vi fortsatt blikket mot USA, og de viktige inflasjonstallene for april. Skulle vi få overraskende sterke inflasjonstall, på toppen av arbeidsmarkedsrapporten fra fredag, vil det igjen kunne trekke mer i retning av «high for longer» fra Fed», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

  Analysesjef Petter Slyngstadli forventer at amerikanerne vil løfte gjeldstaket nok en gang, og at det blir en fin måte for flertallet i kongressen å ydmyke president Joe Biden på.

  «De vil sikkert ikke la anledningen gå fra seg til å lage litt «ablegøyer», men det ordner seg nok til slutt», konkluderer Slyngstadli i en rapport.