<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gode kvartalstall sendte aksje til værs på Oslo Børs

Onsdag steg Link Mobility 19 prosent etter selskapets kvartalspresentasjon. Oslo Børs gikk opp 0,1 prosent.

Publisert 10. mai 2023 kl. 16.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 341 ord
BØRSVINNER: Storeier Jens Rugseth (t.v.) og konsernsjef Thomas Berge i Link Mobility hadde en god dag på Oslo Børs onsdag. Foto: Iván Kverme

Onsdag gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,1 prosent før den sluttet på 1.204,02 poeng. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 76,28 dollar, ned 1,5 prosent.

Bloomberg News melder at Det hvite hus har sagt at de vil begynne å fylle opp landets strategiske oljereserver etter vedlikeholdsarbeid på lagerfasiliteter senere i år. Equinor falt 0,3 prosent til 308,50 kroner mens Aker BP falt 0,2 prosent til 242,10 kroner.

Link Mobility økte omsetningen med 23 prosent til 1,44 milliarder kroner i første kvartal, mens den organiske omsetningsveksten var på 12 prosent justert for valuta. Det justerte driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 181 millioner kroner i kvartalet. Aksjen gikk opp hele 19,1 prosent til 11,40 kroner.

Mowi fikk et operasjonelt driftsresultat på 322 millioner euro i første kvartal. Det kommer aksjonærene til gode som får et utbytte på 2,00 kroner pr. aksje, tilsvarende rett over 1 milliard kroner. Aksjen endte tilnærmet uforandret på 191,05 kroner.

Storebrands konsernresultat endte på 773 millioner kroner, mot 636 millioner kroner i samme periode i fjor. Solvensmarginen var på 179 prosent, og konsernet ønsker å gjøre enda mer tilbakekjøp etter at inneværende transje på en halv milliard kroner er gjennomført. Aksjen falt 2,5 prosent til 79,26 kroner.

«Vi er alltid optimister på Storebrands vegne», sa forvalter Jan Petter Sissener til Finansavisen tidligere denne uken.

Billadeselskapet Zaptec omsatte for 271 millioner kroner i første kvartal, opp 105 prosent fra samme periode i fjor. Selskapet melder at ordrereserven er på sitt høyeste nivå noensinne, og produksjonsvolumet var vesentlig høyere enn i første kvartal 2022. Aksjen falt 4,9 prosent til 39,52 kroner.

Archer leverte bedret drift, men valutaeffekter ødela for bunnlinjen. EBITDA i første kvartal endte på 25 millioner dollar, mens resultat før skatt var på minus 16 millioner dollar. Aksjen gikk opp 0,7 prosent til 0,91 kroner.

Xplora Technologies selger majoriteten av sitt europeiske varelager til Brodos AG for inntil 60 millioner kroner. Selskapet skriver i en børsmelding at avtalen markerer en milepæl i Xploras forsøk på å forbedre driften og skalere virksomheten. Aksjen gikk opp 8,7 prosent til 6,98 kroner.