<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street hentet seg inn – endte i grønt

Wall Street endte i grønt for andre dag på rad. Teknologitunge Nasdaq steg mest med Netflix som en av vinnerne.

  Publisert 18. mai 2023 kl. 22.13
  Oppdatert 18. mai 2023 klokken 22.17
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 270 ord
  NASDAQ I GRØNT: Teknologiindeksen Nasdaq steg torsdag. Foto: Bloomberg

  Det har bølget frem og tilbake i det amerikanske aksjemarkedet torsdag, men ved stengetid var det brede markedet godt i pluss etter tegn til at det gjøres fremskritt i gjeldsamtalene i USA.

  Slik endte de toneangivende indeksene:

  • Industritunge Dow Jones endte opp 0,35 prosent.
  • Teknologibørsen Nasdaq steg 1,51 prosent.
  • Samleindeksen S&P 500 steg 0,94 prosent.

  S&P 500 endte på sitt høyeste nivå på ni måneder, mens Nasdaq ikke har vært høyere siden april i fjor.

  Netflix var en av vinnerne på Nasdaq torsdag, med en oppgang på 9,2 prosent. Kursfesten skjer etter at strømmetjenesten kom med en oppdatering rundt annonseproduktet, seks måneder etter lansering. Under en presentasjon onsdag avslørte Netflix at det har fem millioner brukere i måneden globalt, noe markedet tolket som positivt.

  Butikkgiganten Walmart kom med tall før Wall Street åpnet for handel torsdag, og selskapet slo forventningene både på omsetning og overskudd. Samtidig jekket Walmart opp salgsutsiktene, og det forventer nå en salgsvekst på 3,5 prosent mot 2,5 til 3 prosent tidligere, skriver Financial Times. Aksjen endte opp 1,3 prosent.

  På råvaresiden var Brent-oljeprisen ned 1,40 prosent til 75,88 dollar pr. fat ved stengetid, mens gullprisen falt 1,25 prosent.

  Gjeldstak i fokus

  Markedsfokuset er fortsatt rettet mot gjeldstaket i USA, og om republikanerne og demokratene blir enige om å heve taket for at landet ikke skal gå i mislighold.

  Torsdag sa den republikanske lederen og taler for Representantenes hus, Kevin McCarthy, at han er optimistisk til enighet om å øke eller suspendere gjeldstaket i tide til å avholde en avstemning i Representantenes hus neste uke.

  Ellers vil representanter fra handelsmyndighetene i USA og Kina møtes neste uke i USA, ifølge en uttalelse fra den Kinesiske ambassaden i Washington, ifølge Reuters.