<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økt risikovilje sørget for børsoppgang på Wall Street

Investorene på Wall Street håper det snart kommer en løsning på gjeldsutfordringene i USA.

  Publisert 19. mai 2023 kl. 11.45
  Oppdatert 19. mai 2023 klokken 13.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 225 ord
  OPTIMISME: Bedre risikosentiment ga børsoppgang, slår DNB Markets fast etter de siste dagenes børsutvikling. Foto:Bloomberg

  De siste dagene har pilen pekt opp på New York-børsen. Ifølge DNB Markets bærer markedsutviklingen siden 17. mai preg av bedre risikosentiment.

  «Til dels skyldes det nok at sjansene for at USA stanger gjennom gjeldstaket og misligholder gjelden sin, virker noe mindre nå. Speaker McCarthy og president Biden har begge uttalt seg den siste tiden om at det skal være gjennomførbart å komme til en enighet, slik at gjeldstaket blir løftet nok en gang – og kanskje kommer de til en løsning innen helgen», skriver DNB Markets i en rapport.

  En annen bidragsyter til et bedre sentiment er at bankuroen som har preget markedet i USA, ser ut til å ha avtatt noe. Det hører også med at den amerikanske økonomien ser ut til å ha holdt seg, tross den raske og store renteoppgangen. Riktignok er det mange tegn til nedkjøling i økonomien, men foreløpig lite som tyder på noe bråstopp.

  «På den ene siden tar det tid før vi ser den fulle effekten av rentehevingene på amerikansk økonomi, og vi er nok ikke helt der enda. Men en annen måte å tolke de siste nøkkeltallene, som viser den gradvise nedkjølingen av realøkonomien, er kanskje at det er blitt hakket mer sannsynlig at den amerikanske sentralbanken vil lykkes», skriver DNB Markets.

  Fredag ettermiddag skal USAs sentralbanksjef Jerome Powell og tidligere sentralbanksjef Ben Bernanke delta på en paneldebatt om pengepolitikken.