<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå blir kontodeling vanskelig

For å konvertere flere brukere til betalende kunder innfører Netflix strengere regime for deling av konto. 

Publisert 23. mai 2023 kl. 21.38
Oppdatert 23. mai 2023 klokken 22.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
STRAMMER INN: Netflix strammer inn reglene for kontodeling (c) Twindesign | Dreamstime.com

For å øke inntektene, ser Netflix seg nødt til å konvertere flere brukere til betalende brukere. Et tiltak Netflix faser inn i ulike land er strengere regler for deling av konto. Nå har de nye, strengere reglene for deling av konto nådd Norge.

På e-post til Finansavisen skriver Netflix at de fra og med i dag har startet å sende ut informasjon til norske brukere om de nye kontoreglene.

– Netflix-kontoen din er ment for deg og de du bor sammen med – husholdningen din, fremgår det av e-posten

Videre forklarer mailen at medlemmer kan overføre profiler til folk utenfor husholdningen slik at personen kan begynne å betale selv. Alternativt kan de betale en ekstra kostnad på 39 kroner i måneden per person. 

At en stor del av brukerne ikke betaler for abonnementet selv har påvirket Netflix sin evne til å investere i nytt innhold.

Mer enn 100 millioner husholdninger deler brukere, som er omtrent 43 prosent av Netflix sin globale brukermasse, i følge CNBC. 

Tidligere i år har Netflix rullet ut de nye passord-deling reglene i fire andre land; New Zealand, Canada, Portugal og Spania. Brukerne blir i følge CNBC bedt om å sette en primæerlokajson for brukere og tillate brukere å ha to profiler for de som ikke bor i huset for ekstra betaling.