<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bank Norwegian saksøker Norwegian

Bank Norwegian saksøker Norwegian angående navnebruk. Norwegian-kredittkortet henger også i en tynn tråd.

Publisert 24. mai 2023 kl. 07.56
Oppdatert 25. mai 2023 klokken 06.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
UENIGHET: Norwegians konsernsjef Geir Karlsen. Foto: Eivind Yggeseth

 

Forbrukslånsbanken Bank Norwegian og flyselskapet Norwegian er uenige om navnebruk og nå har saken gått til retten, ifølge førstekvartalsrapporten til Nordax Bank, som ble lagt frem i morges. 

Søksmålet kommer etter Bank Norwegian i november 2022 ble fusjonert inn i Nordax-konsernet. Banken drives nå som en filial av Nordax og går fortsatt under navnet Bank Norwegian.

Medgründer Bjørn Kise har gjort 50-gangeren og innkasserte nær én milliard kroner etter salget.

Søksmål og kredittkort

Bank Norwegian mener de har rett til å endre merkenavnet til «Bank Norwegian, a part of Nordax Bank AB» eller «Bank Norwegian, en filial av Nordax Bank AB». Det er man i henhold til norsk lov pålagt å opplyse om, ifølge E24.

Flyselskapet Norwegian eier rettighetene til Norwegian-navnet og mener at Bank Norwegian ikke har anledning til dette, mens Nordax-datteren mener de kan kalle seg Bank Norwegian.

Nå saksøker Bank Norwegian flyselskapet for å få en rettslig avklaring.

«Vårt selskapsnavn er en integrert og grunnleggende del av vårt forhold til kundene våre, og vi er forpliktet til å beskytte det», skriver selskapet i rapporten. 

I tillegg til søksmålet skal også Nordax Bank på vegne av Bank Norwegian gjennomgå samarbeidet med flyselskapet Norwegian og deres integrering med Norwegian-kredittkortet. 

Kommunikasjonsdirektør Esben Tuman understreker til E24 at uenigheten ikke berører flyselskapets bonusprogram «Reward» eller opptjening og bruk av cashpoints. Ifølge Nordax-rapporten kan det bli en endring senere i år. 

Det er også satt i gang en grafisk redesign av merkevaren som også vil lanseres i løpet av andre halvdel av 2023.