<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rally etter gode kvartalstall og positiv guiding

New York-børsen åpner i rødt, samtidig som fryktindeksen stiger over syv prosent. Abercrombie & Fitch suser til værs etter onsdagens kvartalspresentasjon.

Publisert 24. mai 2023 kl. 15.32
Oppdatert 24. mai 2023 klokken 18.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord
ONSDAG: Pilen peker ned på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått ned 0,6 prosent og står i 12.483,39 poeng mens Dow Jones faller 0,2 prosent til 33.004,17 poeng. S&P 500 faller 0,4 prosent til 4.129,13 poeng.

Oppdatert klokken 18.31: Dow Jones og S&P 500 faller 1,0 prosent mens teknologitunge Nasdaq er ned 1,1 prosent.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,69 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 7,2 prosent til 19,86.

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch har lagt frem kvartalstall som var bedre enn analytikernes forventninger, både for omsetning og resultat. Samtidig velger ledelsen å heve guidingen, ifølge CNBC. Aksjen stiger nesten 20 prosent i åpningsminuttene.

Rentetaket

Markedet venter fremdeles på konkrete nyheter om det amerikanske gjeldstaket. Etter at president Joe Biden og Kevin McCarthy tidligere denne uken hadde karakterisert samtalene som konstruktive, tiltok uroen igjen i går.

«Noen avtale er fortsatt i det blå, og enkelte republikanere har nå begynt å reise tvil om Yellens advarsler om den såkalte X-datoen i starten av juni. Ifølge en av toppforhandlerne til republikanerne er det foreløpig ikke satt opp nye møter til forhandlinger, og det innebærer at en eventuell avtale kan komme svært tett på fristen», skriver Handelsbanken i en oppdatering.

Fed

Klokken 20.00 norsk tid offentliggjøres referatet fra det siste rentemøtet i den amerikanske sentralbanken.

«Rentereferatet i kveld vil gi mer innblikk i den interne diskusjonen i FOMC; hvor vektskålen kan tippe for rentebeslutningene i sommer», skriver Handelsbanken.