<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rød dag på Wall Street

Usikkerhet rundt håndteringen av gjeldstaket fortsatte å prege markedene. Onsdag ble en rød dag på Wall Street.

Publisert 24. mai 2023
Oppdatert 24. mai 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 388 ord
RØDT: Wall Street endte ned onsdag. Foto: Bloomberg

De amerikanske politikerne har fortsatt ikke landet en løsning for håndteringen av den amerikanske statsgjelden. Frykt for mislighold av den amerikanske statsgjelden skaper urolige markeder og onsdag endte alle de toneangivende indeksene på Wall Street i rødt.

  • S&P 500 falt 0,73 prosent til 4.115,24
  • Dow Jones Industrial Average falt 0,75 prosent til 32.799,92 poeng
  • Nasdaq Composite falt 0,61 prosent til 12.484,16

En rekke eksperter har uttalt seg om hva de tror blir løsningen på gjeldsutfordringen. Cantrill er skråsikker i sin mening;

«Det vil trolig forbli urolig de neste dagene eller den neste uken, men vi tror fortsatt på en avtale i tide før 1. juni, eventuelt med en kortsiktig oppheving av taket, i så fall uker, ikke måneder», venter Cantrill.

Usikkerhet er det også knyttet til hvorvidt rentetoppen er nådd eller ikke.Et ferskt referat fra den amerikanske sentralbanken viser delte meninger om behov for flere rentehevinger eller ikke. Noen ga uttrykk for at inflasjonen faller for sakte, mens andre mener økonomien viser tegn til nedbremsing.

I skrivende stund handles den amerikanske tiåringen på 3,73 prosent og er opp 0.036 poeng. 

Retail i været

Klesgiganten Abercrombie & Fitch steg 31 prosent etter at selskapet rapporterte resultater for første kvartal som slo analytikeres estimater. Selskapet skal også ha skrudd opp guidingen, og forventer nå salgsvekst på 2 til 4 prosent sammenlignet med 1 til 3 prosent tidligere, i følge CNBC. 

Også kleskjeden Urban Outfitters skjøt opp 17,6 prosent etter kvartalstall. Barclays oppgraderte aksjen fra normalvekt til overvekt etter rapporten. 

Storbanken Citigroup falt 3 prosent etter å ha annonsert nyheter om å gjennomføre en spinn off for sin meksikanske virksomhet. Salget skal skje gjennom en børsnotering ettersom de mislyktes med å finne en kjøper, i følge CNBC.

Facebook-eier Meta annonserer ny runde med oppsigelser, i følge CNBC. Omtrent 10.000 nye arbeidere vil miste jobben. Onsdag klatret Meta-aksjen 1 prosent. 

Økt fokuset på cybersikkerhet kom til syne i markedene onsdag. Microsoft advarer om at kinesisk-sponsede hackergrupper forsøker å samle informajson fra amerikansk digital infrastruktur, i følge CNBC. Microsoft-aksjen falt 0,45 prosent onsdag. Cybersikkerhetsselskapet Palo Alto Networks steg 8 prosent etter å ha overrasket positivt med sine kvartalstall. 

Amerikanernes streben etter å forhinde Kina i å kjøpe eller utvikle avanserte halvledere har i følge Financial Times blitt den mest aggressive fronten i en ny kald krig mellom Kina og USA. Nå advarer Nvidia-sjef Jensen Huang USAs politikere kraftig mot å trappe opp halvlederkrigen mot Kina. Onsdag falt Nvidia 1 prosent.