<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tech-håp stuper etter tallslipp

Kid faller etter stortap og Elliptic Labs stuper etter tallslipp.

Publisert 25. mai 2023 kl. 09.04
Oppdatert 25. mai 2023 klokken 11.36
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 536 ord
OPP: Oslo Børs. Foto: Thomas Bjørnflaten

         

(Saken oppdateres fortløpende gjennom dagen)

Oslo Børs åpnet marginalt opp torsdag, men oppturen har fortsatt utover dagen. En halvtimes tid etter handelen startet står hovedindeksen opp 0,36 prosent til 1.225,71. 

null

Oljeprisen

Brent-oljen faller 1 prosent til 77,57 dollar pr. fat, mens WTI-oljen er ned 1,1 prosent til 73,50 dollar.

Usikkerhet rundt hvorvidt USA vil klare å unngå å misligholde gjelden blir veid opp mot utsikter til ytterligere produksjonskutt fra OPEC+. Det ble gjort noen fremskritt, men flere problemer forble uløst i forhandlinger om gjeldstaket i USA, ifølge Kevin McCarthy, speaker i Representantenes hus.

Bloomberg skriver at OPEC-observatører forventer at oljekartellet vil avstå fra ytterligere produksjonskutt neste uke, selv etter at Saudi-Arabia advarte advarsel shortselgere om å passe seg.

Saudi-Arabia og partnere vil sannsynligvis velge å holde produksjonsnivået uendret når de samles i Wien 3.-4. juni, ifølge 17 av 23 tradere og analytikere spurt av Bloomberg. Tilbudsbegrensninger som allerede er på plass, bør være nok til å stramme verdensmarkedene og støtte prisene.

– Til tross for den saudiarabiske retorikken, tror jeg at produsentgruppen vil holde seg til april-planen og ikke vil kutte produksjonen videre. OPECs egne estimater viser en betydelig tilbudsmangel for andre halvår. Enhver ytterligere reduksjon i faktisk produksjon vil ytterligere øke spenningen mellom forbrukere og produsenter, sier Tamas Varga, analytiker ved PVM Oil Associates, ifølge Bloomberg.

Aker BP melder om betydelig oljefunn nær Yggdrasil og nye funn indikerer et langt større oljefunn enn tidligere estimert. Estimeres til 40-90 millioner fat olje ekvivalenter. Aksjen stiger 1,1 prosent fra start.

«Dette er det dobbelte av forhåndsestimatet før boring og ligger i samme område som Yggdrasil-utbyggingen, noe som innebærer en høy verdi pr. fat olje ekvivalent. I tillegg er brønnen boret i PL442, noe som betyr at majoriteten av ressursene sannsynligvis er lokalisert der Aker BP har det høyeste eierskapet, skriver Pareto Securities, som estimerer en verdi på 4-5 kroner pr. aksje, med risikoen på oppsiden.

Bevegelser

I februar inngikk det hardt pressede biotekselskapet Targovax finansiering på 300 millioner kroner med det London-baserte fondet Atlas Capital Markets, gjennom et konvertibelt obligasjonslån.

Slike lån har et mildt sagt frynsete rykte i finansmarkedene, og blir ofte kalt «dødsspirallån».

– Det er absolutt ikke et gunstig lån, sier analytiker Geir Hiller Holom i DNB Markets til Finansavisen. Aksjen har halvert seg hittil i år.

En annen biotek-aksje, BerGenBio , har vært i hardt vært på børs den siste tiden. Aksjen har stupt etter kriseemisjonen der de hentet 1,4 milliarder kroner til bare 10 øre aksjen. Trond Mohn-aksjen var priset til 4 milliarder på topp. Etter emisjonen har selskapet en prislapp på under 100 millioner kroner.

I dag skyter imidlertid aksjen opp hele 53 prosent til 40 øre pr. aksje. 

Kids  EBITDA ble halvert i første kvartal og selskapet tapte flere titalls millioner på bunnlinjen. Aksjen faller tungt ned 8,6 prosent fra start.

«Samlet sett en svak rapport, og vi forventer å nedjustere EBITDA-estimater for 2023 med om lag 5 prosent på bakgrunn av høyere driftskostnader», skriver Pareto Securities.

I første kvartal omsatte Integrated Wind Solutions for 63,8 millioner kroner, opp fra 50,9 millioner for et år siden. Aksjen faller likevel 1,1 prosent.

Tech-håpet Elliptic Labs stuper 12,2 prosent etter morgentimenes tallslipp. 

Hunter Group skal nå frakte flytende CO2, og er for øyeblikket i den avsluttende utviklingsfasen, ifølge kvartalsrapporten. Investorene likte ikke rapporten og sender aksjen ned 5,9 prosent.

Flere aksjer kommer fortløpende.