<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IT-giganten Nvidia stiger 25 prosent etter knalltall og positiv guiding

Torsdag er det Nvidia som stjeler oppmerksomheten på Wall Street. – Selskapet har satt sammen en story som passer bra til dagens buzz innen AI, sier DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen.

Publisert 25. mai 2023 kl. 15.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 368 ord
LEVERER VARENE: Nvidia-sjef Jen-Hsun Huang. Foto: Bloomberg

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 1,6 prosent og står i 12.688,11 poeng mens Dow Jones faller 0,2 prosent til 32.733,20 poeng. S&P 500 stiger 0,7 prosent til 4.145,89 poeng.

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,78 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 5,9 prosent til 18,84.

Rally i Nvidia

Onsdagens lyspunkt var chipprodusenten Nvidia som la frem en sterk kvartalsrapport etter børsens stengetid, samtidig som ledelsen tegnet et lyst fremtidsbilde. Mye av den sterke etterspørselen var drevet av behovet for chipper som brukes til kunstig intelligens. Aksjen stiger 25 prosent i åpningsminuttene.

– Investorer er forbløffet over hva Nvidia ser i markedet. Noen har vært bekymret i dette kvartalet på grunn av makrobildet, og så kommer selskapet med en outlook som var bedre enn alle ventet. Selskapet har satt sammen en story som passer bra til dagens buzz innen AI, sier DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen til Finansavisen.

Makro

229.000 amerikanere søkte om ledighetstrygd for første gang i ukesperioden frem til og med 20. mai. Ifølge Trading Economics var det ventet 245.000 søkere.

Bruttonasjonalproduktet i USA steg 1,3 prosent i første kvartal 2023, målt i årlig takt, mens det var ventet en oppgang på 1,1 prosent.

Gjeldstaket

Ifølge Handelsbanken vurderer kredittvurderingsselskapet Fitch å nedgradere USAs kredittrating fra AAA til AA dersom USA misligholder noe av gjelden sin og politikerne ikke blir enige om gjeldstaket.

Kevin McCarthy, leder for Representantenes hus, har uttrykt at han er optimistisk til at de får på plass en avtale i tide samtidig som finansminister Janet Yellens x-dato begynner å nærme seg med stormskritt.

Fed

Fed-referatet fra forrige rentemøte viste at det er ulike meninger blant Fed-medlemmene om det er nødvendig med flere rentehevinger.

«Etter en rekke haukete utspill fra flere Fed-representanter i det siste var nok markedet noe på vakt mot at disse ville ha litt mer tyngde i komiteen. Men ifølge referatet heller flertallet mot rentepause, og referatet leses som at Fed tar en pause i hvert fall i juni. Men tallene fremover vil avgjøre», skriver Handelsbanken i en rapport.

Frem mot juni-møtet har Fed muligheten til å vurdere både konsekvensene av de pågående kredittinnstrammingene og styrken i nøkkeltallene. Torsdag kveld skal flere Fed-medlemmer holde en tale, blant annet Susan M. Collins og Thomas I. Barkin.