<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tokyo har ikke sett maken på over 40 år

Tokyo-børsene viser vei i Asia- og Stillehavsregionen fredag. Japansk inflasjonsmåling kommer inn på sitt høyeste siden 1982.

Publisert 26. mai 2023
Oppdatert 26. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
OPPGANG: På Tokyos børser fredag. Foto: NTB

Toneangivende Asia-børser trekker for det meste oppover fredag morgen, etter oppslag i flere internasjonale medier om at USAs president Joe Biden ser ut til å nærme seg en avtale med republikanerne i USA om å heve gjeldstaket for en periode på to år.

Japansk inflasjon

Toneangivende Asia-børser trekker for det meste oppover fredag morgen.

I Tokyo stiger Nikkei 0,5 prosent og den bredere Topix-indeksen 0,2 prosent etter at japanske myndigheter var ute med nye inflasjonstall fredag.

Kjerneinflasjonen i Tokyo-området var 3,2 prosent på årsbasis i mai, mot ventet 3,3 prosent og ned fra 3,5 prosent i april. Men den såkalte «core-core»-inflasjonen, som ekskluderer både mat- og energipriser, kom inn på 3,9 prosent i mai – sitt høyeste siden 1982.

Totalinflasjonen landet på 3,2 prosent i mai, og falt også fra 3,5 prosent i april.

Tech-rally i USA

Ellers i Asia- og Stillehavsregionen faller Shanghai Composite 0,1 prosent i Kina, mens Kospi-indeksen er opp 0,2 prosent. Sydney-børsen er også opp 0,2 prosent etter at detaljhandelen kom inn flatt i april – og svakere enn ventede 0,2 prosent oppgang fra mars.

Børsene i Hongkong er stengt fredag for avvikling av helligdag, men var torsdag nede i sine laveste nivåer hittil i 2023.

Utviklingen skjer etter en blandet dag på Wall Street torsdag, der Nasdaq viste vei med 1,7 prosent etter en ellevill oppgang i Nvidia på knalltallene som ble lagt frem etter stengetid onsdag. 

Følg Asia-børsene her.