<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente raske penger i Norwegian

Norwegian imponerer Marius Borthen i Blueberry Capital, men forvalteren tør ikke å sitte med aksjene lenger.

Publisert 26. mai 2023 kl. 11.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
NORWEGIAN-GEVINST: For Marius Borthen. Foto: Iván Kverme

Norwegian ble fredag 12. mai straffet med et kursfall på over 4 prosent da flyselskapet la frem sine tall for første kvartal. På kvartalspresentasjonen kom konsernsjef Geir Karlsen med et lite stikk til analytikerne, og mente de måtte ta frem kalkulatoren på nytt.

– Hvis du ser på hvordan drivstoffprisene har utviklet seg og vår bookingsituasjon, er det ikke umulig at de burde ta frem kalkulatoren igjen, sa han til Finansavisen.

En rekke analytikere reagerte med å høyne kursmålet, og påfølgende mandag steg Norwegian-aksjen hele 12 prosent – noe som har bidratt til å sende aksjen opp rundt 26 prosent den siste måneden.

Borthen sikret gevinst

I løpet av perioden lastet forvalter Marius Borthen i Blueberry Capital opp i Norwegian og satt på det meste med 900.000 aksjer priset til rundt 12 millioner kroner. 

Men nå har han solgt unna hele beholdningen, melder E24.

– Jeg har en forsiktig tilnærming til flybransjen. Men det ser spennende ut om man ikke går inn i resesjon, sier han til nettstedet.

Kan gå inn igjen senere

Borthen opplyser om at Norwegian-aksjene var en del av Blueberry-porteføljen som brukes til kortsiktige veddemål på kursoppgang, og utelukker ikke at han går inn igjen i aksjen på et senere tidspunkt.

«Vi tror aksjen skal videre opp da selskapet imponerer operasjonelt, men med svakere makrotall, elendig kronekurs og stadig høyere rente så synes vi risikoen foreløpig er for høy til å sitte investert basert på vår investeringsfilosofi», er ifølge E24 forklaringen forvalteren har gitt til sine kunder.