<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv start på New York-børsen

Futures indikerer at torsdagens kursfest i Nvidia ikke er over. 

    Publisert 26. mai 2023 kl. 13.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 216 ord
    FREDAG: Det ligger an til en positiv børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en positiv start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne opp 0,1 prosent, at S&P 500 vil stige 0,2 prosent og at Nasdaq starter dagen med en oppgang på 0,3 prosent.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,79 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 0,9 prosent til 18,96.

    Nvidia

    Torsdag var det Nvidia som stjal oppmerksomheten etter en kursoppgang på 24,3 prosent som en respons på selskapets kvartalstall og en positiv guiding. I fredagens førhandel klatrer aksjen ytterligere 0,6 prosent.

    «Investorer er forbløffet over hva Nvidia ser i markedet. Noen har vært bekymret i dette kvartalet på grunn av makrobildet, og så kommer selskapet med en outlook som var bedre enn alle ventet. Selskapet har satt sammen en story som passer bra til dagens buzz innen AI», sa DNB Markets-analytiker Christoffer Wang Bjørnsen til Finansavisen torsdag.

    Gjeldstaket

    Investorene venter fremdeles på konkrete nyheter rundt gjeldstaket i USA.

    «Forhandlingene mellom Biden og McCarthy begynner å nærme seg en avtale som innebærer å heve gjeldstaket for to år, men da også kutte offentlige utgifter. Samtidig har de ikke helt kommet til enighet hvor de eventuelt skal kutte, men de har enn så lenge fått på plass noen punkter som å opprettholde pengebruk til forsvaret og kraftnettverk», skriver Handelsbanken i en oppdatering.