<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Korreksjon på Oslo Børs

Publisert 26. mai 2023 kl. 17.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
Korreksjon på Oslo Børs
26.05.2023 Etter torsdagens lakserally i kjølvannet av enigheten om lakseskatten, korigerte lakseaksjene korrigerte ned fredag. Etter torsdagens fall i oljeprisene falt også Equinor og AkerBP. Scana steg etter en sterk kvartalsrapport som viste at ordreboken i løpet av første kvartal passerte én milliard kroner for første gang. John Fredriksen-kontrollerte Avance Gas steg etter at analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities oppgraderte aksjen fra hold til kjøp og høynet kursmålet fra 72 til 92 kroner. BW LPG falt, men var i realiteten litt opp ettersom aksjen fredag gikk eksklusive utbytte på 0,95 dollar (ca. 10,50 kroner) fredag. Samtidig kom nyheten om at finansdirektør Elaine Ong sluttet på dagen for å forfølge interesser utenfor selskapet. Emgs dalt i kjølvannet av kvartalstallene som ble sluppet torsdag kveld. Codelab, som byttet navn etter at Patientsky ble solgt til EG, er nå et rent venture- og investeringsselskap.

Det var nedgang for oppdrett og olje, og opp i industri og shipping på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen endte også ned.

Etter torsdagens lakserally, i kjølvannet av enigheten om lakseskatten, korrigerte lakseaksjene kraftig ned igjen fredag.

Oljeprisen steg fredag, men klarte ikke å hente inn igjen torsdagens fall. Med det ble det også nedgang for Equinor og AkerBP. 

Analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto var ute tidligere i uken og mente investorene er altfor pessimistiske til tank- og bilfraktaksjer. Fredag var det oppgang både i tank og bilfraktaksjer, med Frontline, Hafnia, Høegh Autoliners og Gram Car Carrieres. Det var også oppgang i MPC Container Ships.

Scana steg etter en sterk kvartalsrapport som viste at ordreboken i løpet av første kvartal passerte én milliard kroner for første gang. 

John Fredriksen-kontrollerte Avance Gas steg etter at analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities oppgraderte aksjen fra hold til kjøp og høynet kursmålet fra 72 til 92 kroner.

BW LPG falt, men var i realiteten litt opp ettersom aksjen fredag gikk eksklusive utbytte på 0,95 dollar (ca. 10,50 kroner) fredag. Samtidig kom nyheten om at finansdirektør Elaine Ong sluttet på dagen for å forfølge interesser utenfor selskapet. 

Emgs falt i kjølvannet av kvartalstallene som ble sluppet torsdag kveld. 

Codelab, som byttet navn etter at Patientsky ble solgt til EG, er nå et rent venture- og investeringsselskap. Aksjen falt tungt for andre dag på rad.

Bouvet-sjefen, Per Gunnar Tronsli var gjest og kunne ikke se at de vil få mindre å gjøre i tiden som kommer.

NHH-studentene Erlend Ramberg og Balder Belsvik presenterte i sin masteroppgave om følgende av formueskatt og utflytting.