<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dumpet av stjerneforvalter – aksjen opp 160 prosent

Etter at Cathie Woods Ark Innovation-fond solgte seg ut av Nvidia i januar, har chipprodusenten steget 160 prosent på børsen. 

  Publisert 28. mai 2023 kl. 10.48
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 477 ord
  TAR PAUSE: Etter en solid fortjeneste, cashet Cathie Woods Ark Innovation-fond inn Nvidia-aksjene i januar - og på den måten gikk glipp av en betydelig større fortjeneste.  Foto: Bloomberg

  Ark Invest-grunnlegger Cathie Wood forsvarer selskapet beslutningen om å selge aksjer i microchipprodusenten Nvidia, like før aksjen til teknologiselskapet økte med 160 prosent på børsen, skriver MarketWatch. 

  MER VERDT: Både aksjekursen og omsetningen til Nvidia og konsernsjef Jen-Hsun Huang har fått et stort løft med den nye AI-bølgen som har skylt inn over teknologisektoren. Foto: Bloomberg

  Woods flaggskipsfond Ark Innovation ETF solgte seg ut av Nvidia i januar, og i etterkant gikk aksjen på et rally som hevet markedsverdien på selskapet med over 500 milliarder dollar. Bare på torsdag steg Nvidia-aksjen med 24 prosent, etter at selskapet sa de ventet en salgsinntjening på 11 milliarder dollar i dette kvartalet, som er 53 prosent høyere enn hva analytikere venter.

  – Tar en pause

  – Når det gjelder Nvidia, er det noen grunner til at vi tar en pause, sa Wood i et intervju på Bloomberg TV og la til at aksjen hadde steget mye siden de kjøpte den og at de har begynt å tenke syklusen til sektoren.

  Nvidia møter også stadig økende konkurranse for å drive datainfrastrukturen bak programmer for kunstig intelligens, hevder hun og viser til selskaper som Tesla, Meta Platforms og Alphabet som utvikler egne brikker. 

  Til tross for at Woods største fond solgte seg ut av Nvidia har likevel noen av de mer spesialiserte porteføljene fortsatt en viss eksponering mot den amerikanske chipprodusenten. Gjennom de ulike fondene sitter Ark med Nvidia-aksjer for til sammen 123,5 millioner dollar. 

  – Folk vet at vi er på AI, men vi gjør det på en litt annen måte, sier Wood som sier at de har fått veldig lite kjeft for å droppet chipprodusenten fra flaggskipfondet.

  Hittil i år er Ark Innovation opp 25 prosent i år, lagt over S&P 500s vekst på 9,4 prosent. Samtidig er teknologibørsen Nasdaq opp 30 prosent, skriver MarketWatch. 

  Interessert i Meta

  Et annet selskap som også driver med AI er Meta Platforms. Stjerneforvalteren liker Metas strategi med å fokusere på AI, men har ennå til gode å legge den til i flaggskipsfondet selv om det er i noen av de mer spesialiserte fondene. 

  – Meta er interessant for oss, sier hun legger til. 

  – Vi liker det faktum at Mark Zuckerberg nå prioriterer kunstig intelligens i motsetning til metaversen, som var det han fokuserte på i fjor.

  Den største investeringen til Arks flaggskipfond er for tiden Tesla, hvor fondet har en andel på 0,13 prosent av aksjene, som tilsvarer en verdi på 783,5 millioner dollar. Over 10 prosent av fondet er investert i elbilprodusenten. 

  De andre selskapene på topp 5 er Zoom, Roku, Coinbase og Square.