<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skuffende avslutning for europeiske børser

Enigheten om gjeldstaket ga investorene en god start på dagen, men stemningen snudde utover dagen. 

Publisert 29. mai 2023 kl. 17.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
NEDTUR: Børsen i Tyskland falt 0,16 prosent mandag.  Foto: Bloomberg

Børsene i Asia og Stillehavsområdet steg etter at USA endelig kunne melde om enighet om å heve gjeldstaket i landet. Nyheten hadde den samme effekten på europeiske børser, der samtlige av de største åpnet opp mandag.

Men til tross for en god start på dagene for ble det etterhvert en blandet dag på de europeiske børsene. 

Stockholm-børsen falt 0,61 prosent, til tross for at markedet reagerte positivt da den svenske eiendomsgiganten SBB kunngjorde at det var muligheter for at det kriserammede selskapet kan bli solgt. Selskapet endte med å klatre rundt 4,5 prosent på børsen, etter å ha falt 80 prosent det seneste året på grunn av høyere renter. 

Nå har derimot styret besluttet å utvide sin gjennomgang av strategiske alternativer for å maksimere verdien for SSBs aksjonærer, skriver DI. «Slike opsjoner kan omfatte et salg av selskapet, forretningssegmenter eller spesifikke eiendeler, samt andre strategiske transaksjoner», ifølge SBB.

Svak nedgang

I Frankrike endte CAC 40 ned 0,26 prosent, mens tyske DAX falt 0,18 prosent.

Madrid-børsen falt med 0,16 prosent mandag, mens i Italia er børsen ned med 0,39 prosent. Mens i Finland falt OMX Helsinki 25 med 0,16 prosent.

Oslo Børs holder mandag stengt på grunn av pinsen. London-børsen, sammen med en rekke andre europeiske børser, har også holdt stengt på grunn av helligdagen, mens markedene på Wall Street holder stengt på grunn av Memorial Day.