<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs åpner opp – knallsterke Avance Gas-tall

Oslo Børs stiger i åpningsminuttene. Avance Gas la frem knallsterke kvartalstall og åpner opp.

    Publisert 30. mai 2023 kl. 09.01
    Oppdatert 30. mai 2023 klokken 09.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 306 ord
    OPPGANG: Oslo Børs åpner opp tirsdag morgen. Foto: Thomas Bjørnflaten

    Saken oppdateres gjennom dagen

    Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent tirsdag morgen til 1.219 poeng.

    Natt til søndag norsk tid kom president Joe Biden og opposisjonsleder Kevin McCarthy til enighet om hovedlinjene i en avtale for å øke USAs gjeldstak. Det er ventet at en avtale kan bli stemt gjennom onsdag denne uken, skriver CNBC.

    Dersom de to partiene ikke blir enige og USA misligholder gjelden har USAs finansminister Janet Yellen sagt at det kan få katastrofale følger for det globale finanssystemet.

    Dette dramaet følger investorene med på, og var med på å skape usikkerhet i det asiatiske markedet natt til tirsdag norsk tid.

    Tallslipp

    John Fredriksens LPG-rederi Avance Gas fortsetter å levere rekordresultater i et brennhett marked. Tirsdag la selskapet frem tall for første kvartal 2023, som viser et nettoresultat på 36,3 millioner dollar, mot 24,3 millioner dollar i samme periode i fjor. 

    I første kvartal seilte LPG-rederiet i snitt inn 58.379 dollar dagen pr. skip, sammenlignet med 46.478 dollar pr. dag i fjerde kvartal 2022. Aksjen stiger 5,5 prosent.

    Ifølge TDN Direkt, skriver ABG Sundal Collier at konsensusestimatene skal opp mellom 10 og 15 prosent for andre kvartal. Meglerhuset venter en kursoppgang på 2-4 prosent.

    Northern Ocean fikk et resultat etter skatt på 16,8 millioner dollar i første kvartal. Dermed økte underskuddet fra 14,2 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor. Aksjen faller 4,6 prosent.

    Oljepris

    Ved stengetid for Oslo Børs fredag ble brent-oljen omsatt for 76,84 dollar pr. fat, mens WTI-oljen ble tradet i 72,65 dollar. Tirsdag morgen står brent-oljen i 76,60 dollar, mens WTI omsettes for 72,35 dollar.

    – Investorene har rettet oppmerksomheten mot resultatet av OPEC+ møtet denne helgen, ettersom det har vært motstridende meldinger fra store oljeprodusenter. En avtale om den amerikanske gjeldstaket har økt risikoviljen, men investorene nøler med å øke kjøpene på grunn av bekymringer knyttet til inflasjon og potensielle renteøkninger, sier analytiker Toshitaka Tazawa i Fujitomi Securities til Reuters.