<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv start på New York-børsen

Futures indikerer en positiv børsåpning i USA.

    Publisert 30. mai 2023 kl. 12.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord
    TIRSDAG: Det ligger an til en positiv børsdag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en positiv start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne opp 0,3 prosent, at S&P 500 vil stige 0,6 prosent og at Nasdaq starter dagen med en oppgang på 1,2 prosent.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,73 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 2,2 prosent til 17,08.

    Gjeldstaket

    I løpet av helgen ble republikanske Kevin McCarthy og president Joe Biden enige om en avtale knyttet til gjeldstaket i USA. Selv om avtalen skal stemmes gjennom i Kongressen onsdag denne uken, mener seniorøkonom Sara Midtgaard i Handelsbanken at det er en viss spenning i markedet.

    – Det er ikke avgjort, og det er mest spenning rundt hva som skjer med avtalen i Representantenes hus, før den sendes videre til Senatet. Flere av republikanerne ønsket større kutt i offentlig forbruk, men de vet også hva som blir konsekvensene dersom de ikke blir enige innen Janet Yellens x-dato, sier Midtgaard til Finansavisen.

    Avtalen begrenser noen typer utgifter, men langt fra de omfattende kuttene som noen av republikanerne ønsket.

    – Det har vært mer uro i rentemarkedet enn i aksjemarkedet. Jeg tror politikerne blir enige om en løsning på gjeldstaket ettersom konsekvensene kan bli alt for store. Det er mye som står på spill, og markedet forventer at dette skal løse seg, sier Midtgaard.

    Tirsdag offentliggjøres følgende makrotall i USA:

    • Redbook detaljhandel, klokken 14.55
    • S&P CS boligpriser for mars, klokken 15.00
    • FHFA boligprisindeks for mars, klokken 15.00
    • Forbrukertillit for mai, klokken 16.00
    • Dallas Fed-indeks for mai, klokken 16.30