<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nasdaq viser vei på Wall Street

IT-gigantene Nvidia og Netflix er blant vinnerne på New York-børsen tirsdag.

    Publisert 30. mai 2023 kl. 15.32
    Oppdatert 30. mai 2023 klokken 18.51
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 333 ord
    TIRSDAG: Nvidia, Netflix og Ford stiger markant i åpningsminuttene på New York-børsen. Foto: Bloomberg

    Ved 13-tiden på New York-børsen har Nasdaq-indeksen gått opp 0,42 prosent og står i 13.031,31 poeng mens Dow Jones faller 0,48 prosent til 32.934,23 poeng. S&P 500 faller 0,02 prosent til 4.204,04 poeng.

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,70 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,49 prosent til 17,72. Nye tall viser at boligprisene i 20 storbyområder i USA falt med 1,1 prosent på årsbasis i mars. Ifølge Trading Economics det ventet en nedgang på 1,6 prosent.

    Nvidia stiger 3,76 prosent til 404,12 dollar mens Netflix klatrer 3,62 prosent til 392,59 dollar.

    Ford

    Jefferies-analytiker Philippe Houchois oppgraderer Ford-aksjen fra hold til kjøp, samtidig som kursmålet heves fra 13 til 16 dollar. Det indikerer en potensiell oppside på 32 prosent fra forrige sluttkurs på 12,09 dollar.

    Analytikeren er godt fornøyd med Fords nylige investorpresentasjon som han mener bidro til å øke tilliten til at bilprodusenten har en solid fremdriftsplan og en ledelse som vil jobbe hardt for å lukke gapet til rivalene. Dersom bilprodusenten virkelig lykkes, mener Jefferies at aksjekursen kan doble seg i et «bullish scenario». Aksjen stiger 4,4 prosent.

    Gjeldstaket

    I løpet av helgen ble republikanske Kevin McCarthy og president Joe Biden enige om en avtale knyttet til gjeldstaket i USA. Selv om avtalen skal stemmes gjennom i Kongressen onsdag denne uken, mener seniorøkonom Sara Midtgaard i Handelsbanken at det er en viss spenning i markedet.

    Det er ikke avgjort, og det er mest spenning rundt hva som skjer med avtalen i Representantenes hus, før den sendes videre til Senatet. Flere av republikanerne ønsket større kutt i offentlig forbruk, men de vet også hva som blir konsekvensene dersom de ikke blir enige innen Janet Yellens x-dato, sier Midtgaard til Finansavisen.

    Avtalen begrenser noen typer utgifter, men langt fra de omfattende kuttene som noen av republikanerne ønsket.

    – Det har vært mer uro i rentemarkedet enn i aksjemarkedet. Jeg tror politikerne blir enige om en løsning på gjeldstaket ettersom konsekvensene kan bli alt for store. Det er mye som står på spill, og markedet forventer at dette skal løse seg, sier Midtgaard.