<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bredt børsfall i Asia

Natt til onsdag norsk tid var det kraftig fall på de asiatiske børsene. Hang Seng-indeksen er ned 20 prosent siden toppen i januar. 

  Publisert 31. mai 2023 kl. 06.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 203 ord
  I MINUS: Det var rødt på de asiatiske børsene natt til onsdag norsk tid. Foto: AP

  Det er rødt på børsene i Asia og Stillehavsområdet etter svake PMI-tall fra Kina. I Japan faller Nikkei 0,6 prosent, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 1 prosent.

  I Kina går Shanghai Composite tilbake 0,7 prosent, Hang Seng i Hongkong er ned 2,3 prosent, og Kospi i Sør-Korea svekkes 0,1 prosent.

  I India faller Sensex 0,4 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 1,2 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,6 prosent.

  Børsfallet i Hongkong sender Hang Seng indeksen ned 20 prosent siden toppen i januar i år. Indeksen har ikke vært lavere i 2023, skriver CNBC.

  Viktige makrotall

  Den kinesiske innkjøpssjefsindeksen (PMI) går tilbake i mai for andre måned på rad. Tallet som gir en indikasjon på aktiviteten i økonomien endte på 48,8 poeng, sammenlignet med 49,2 forrige måned. På forhånd konsensus en indeks på 49,4, ifølge Trading Economics.

  Innkjøpssjefsindeksen for tjenestesektoren falt fra 56,4 til 54,5 i mai. Den sammenstilte indeksen falt til 52,9 i mai, fra 54,4 i mars.

  Japans industriproduksjon var ned 0,4 prosent i april, mens nedgangen var på 0,3 prosent på årsbasis viser foreløpige tall. Ifølge Trading Economics var det ventet en oppgang på 1,5 prosent på månedsbasis.

  I Australia endte inflasjonen på 6,8 prosent i april, noe som var høyere enn analytikernes forventninger, ifølge CNBC.